20 Sept 2015

Kako do domaćih ćurećih/pilećih prsa?


Švrljajući po jednoj grupi na fejsu naišao sam na ovaj fantastičan recept. Ideja je fenomenalna i ukus takodje. Moja preporuka ukoliko niste da obavezno već sada prionete na posao. Još jednom svaka čast Vedrani C. na ovom, pa mogu slobodno reći, receptu veka.

Neophodni sastojci:

  • Ćureće ili pileće meso (ja sam iskoristio pola kg)
  • Začini po želji (a od začina sam stavio čenić belo luka, pola glavice crnog luka, vlašac, kurkumu, bosiljak, origano)
  • Kašika neistopljene masti ili 3 kašike maslinovog ulja7

  • Prijanjajuća folija ili još bolje prirodno crevo za kobasice


Priprema:

Sveže meso sam samleo u secku i dodao mu začine i ulje. Zatim sve lepo sjedinio. Oblikovao rukom i uvio dobro u providnu foliju, kao bombonu. Stavio u ključalu vodu i kuvao nekih sat i po vremena. Kada je došlo vreme izvadio sam je iz vode, ostavio malo da se ohladi na sobnoj temperaturi i ubacio u frižider da se stegne. Sutradan degustirao za doručak. Malo je suvkasto dok se jede, ali meni nije smetalo, pogotovo kada znam da je priridno i bez trunke kojekakvih hemikalija. S obzirom da su domaća ćureća prsa, bez aditiva i konzervansa u mogućnosti ste da ih konzumirate u sva tri obroka.



A što je najbolje, svakim novim pravljenjem imaćete drugačiji ukus jer veliku ulogu imaju začini sa kojima se možete poigrati i uživati u inovativnosti.  

Prijatno!


Srodni postovi:

  • Ekstrahovane pralinice Alergični ste na pšenicu i ne smete da konzumirate žito. Od sada vam ni to neće predstavljati problem jer imam alternativu za tako nešto. Uživajte. Za ovaj recept vam je potrebno: 100g badem 10-ak urmi 30g kokos… Detaljnije
  • U vinu je snaga! Davno se govorilo da crvena vina imaju dosta pozitivnih efekata na zdravlje, ali danas, ljubitelji vina i te kako mogu da užiavaju i bez griže savesti da ga piju. Nova naučna studija su pokazala da dnevno čaša vina pr… Detaljnije
  • Domaća bela čokolada? Da, da moguće je!Za ovaj recept vam je potrebno:150g fruktoze5 kašika vode100g surutke u prahu100g putera (ukoliko imate bilje bi bilo da stavite kakao puter)Burbon (štapić) vanileOpciono:BademiKokosPriprema:Pomešao sam vodu i fruktozu i stav… Detaljnije
  • Hrono nutricija po Dr Delabos Hrono dijetu je 1986. godine osmislio doktor Alain Delabos. To je način ishrane kreiran prema telesnom ritmu čoveka. Brz način života nam danas diktira da jedemo usput, kada imamo priliku i da ponešto žvaćemo… Detaljnije
  • Nedeljni plan moje (vanrestriktivne) ishrane - 1 Većina vas mi je tražila da sastavim nedeljni plan (vanrestriktivne) ishrane. Nadam se da će vam poslužiti i pomoći u kreiranju sopstvenog jelovnika. Ovako to kod mene izgleda: Ponedeljak Utorak Sreda… Detaljnije

2 comments:

  1. Koliko je providna folija pogodna za termicku obradu hrane u njoj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne moze se raspasti, tako da nista ne fali :-)

      Delete