20 Sept 2015

Kako do domaćih ćurećih/pilećih prsa?


Švrljajući po jednoj grupi na fejsu naišao sam na ovaj fantastičan recept. Ideja je fenomenalna i ukus takodje. Moja preporuka ukoliko niste da obavezno već sada prionete na posao. Još jednom svaka čast Vedrani C. na ovom, pa mogu slobodno reći, receptu veka.

Neophodni sastojci:

  • Ćureće ili pileće meso (ja sam iskoristio pola kg)
  • Začini po želji (a od začina sam stavio čenić belo luka, pola glavice crnog luka, vlašac, kurkumu, bosiljak, origano)
  • Kašika neistopljene masti ili 3 kašike maslinovog ulja7

  • Prijanjajuća folija ili još bolje prirodno crevo za kobasice


Priprema:

Sveže meso sam samleo u secku i dodao mu začine i ulje. Zatim sve lepo sjedinio. Oblikovao rukom i uvio dobro u providnu foliju, kao bombonu. Stavio u ključalu vodu i kuvao nekih sat i po vremena. Kada je došlo vreme izvadio sam je iz vode, ostavio malo da se ohladi na sobnoj temperaturi i ubacio u frižider da se stegne. Sutradan degustirao za doručak. Malo je suvkasto dok se jede, ali meni nije smetalo, pogotovo kada znam da je priridno i bez trunke kojekakvih hemikalija. S obzirom da su domaća ćureća prsa, bez aditiva i konzervansa u mogućnosti ste da ih konzumirate u sva tri obroka.



A što je najbolje, svakim novim pravljenjem imaćete drugačiji ukus jer veliku ulogu imaju začini sa kojima se možete poigrati i uživati u inovativnosti.  

Prijatno!


Srodni postovi:

  • Kako do savršenih hlebčića (detaljan opis) Za ovaj recept vam je potrebno: 2 1/2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna Kašičice sode bikarbone Kašičica soli Kašika limunovog soka 1 1/4 čaše od kiselog mleka vruće vode Priprema: Prvo sam pomešao sve s… Detaljnije
  • Brzinska pogača (detaljan opis) Za ovaj recept vam je potrebno: 2 1/2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna (ja sam koristio tip 1250) 1 puna čaša od kiselog mleka vruće vode i još plus 2 kašike Puna kašičica sode bikarbone Kašika limunovog soka… Detaljnije
  • Pogača od ražanog, speltinog i heljdinog brašna Za ovaj recept vam je potrebno: Oko 100g ražanog brašna tip 1250 Oko 100g speltinog integralnog brašna Oko 50g heljdinog integralnog brašna 2 kašike maslinovog ulja Kašičica sode bikarbone Kašičica soli Oko 200ml v… Detaljnije
  • Hleb bez kvasca i sličnih dodataka Za ovaj recept vam je potrebno: Puna čaša od kiselog mleka ražanog brašna Puna čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna Pola čaše ječmenog brašna Pola čaše heljdinog integralnog brašna Puna kašičica soli … Detaljnije
  • Kokos kuglice Za ovaj recept vam je potrebno: 75g fruktoze 75ml vode 40g kokosovog ulja ili putera 100g surutke u prahu 100g kokosa + 50g za valjanje Burbon vanile Priprema: Prvo sam vodu i šećer skuvao, dok se … Detaljnije

2 comments:

  1. Koliko je providna folija pogodna za termicku obradu hrane u njoj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne moze se raspasti, tako da nista ne fali :-)

      Delete