20 Sept 2015

Kako do domaćih ćurećih/pilećih prsa?


Švrljajući po jednoj grupi na fejsu naišao sam na ovaj fantastičan recept. Ideja je fenomenalna i ukus takodje. Moja preporuka ukoliko niste da obavezno već sada prionete na posao. Još jednom svaka čast Vedrani C. na ovom, pa mogu slobodno reći, receptu veka.

Neophodni sastojci:

  • Ćureće ili pileće meso (ja sam iskoristio pola kg)
  • Začini po želji (a od začina sam stavio čenić belo luka, pola glavice crnog luka, vlašac, kurkumu, bosiljak, origano)
  • Kašika neistopljene masti ili 3 kašike maslinovog ulja7

  • Prijanjajuća folija ili još bolje prirodno crevo za kobasice


Priprema:

Sveže meso sam samleo u secku i dodao mu začine i ulje. Zatim sve lepo sjedinio. Oblikovao rukom i uvio dobro u providnu foliju, kao bombonu. Stavio u ključalu vodu i kuvao nekih sat i po vremena. Kada je došlo vreme izvadio sam je iz vode, ostavio malo da se ohladi na sobnoj temperaturi i ubacio u frižider da se stegne. Sutradan degustirao za doručak. Malo je suvkasto dok se jede, ali meni nije smetalo, pogotovo kada znam da je priridno i bez trunke kojekakvih hemikalija. S obzirom da su domaća ćureća prsa, bez aditiva i konzervansa u mogućnosti ste da ih konzumirate u sva tri obroka.



A što je najbolje, svakim novim pravljenjem imaćete drugačiji ukus jer veliku ulogu imaju začini sa kojima se možete poigrati i uživati u inovativnosti.  

Prijatno!


Srodni postovi:

  • Raw rafaelo Za ovaj recept vam je potrebno: Oko 300g sirovih indijskih oraha Oko 10-ak urmi (po želji dodajte još, u zavisnosti koliko želite da vam bude slatko) - stavio sam sedam urmi i nije mi bilo dovoljno slatko Oko 100… Detaljnije
  • Mafini sa kajmakom i malinamaZa ovaj recept vam je potrebno:2 pune čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio jednu punu čašu speltinog, 3/4 ražanog i 1/4 heljdinog) Kašičica sode bikarbonePrstohvat soliKašika limunovog soka2 jajaOko 4 pune kašike … Detaljnije
  • Danijela:''Zahvaljujući mom duhu uspela sam da skinem 45kg '' Na početku,moram da naglasim da nikada nisam imala problema sa time kako izgledam.Jednostavno sam jednoga dana odlučila da je krajnje vreme da smršam (mislim da se to zove kriza srednjih godina) i krenula u pretraživanje … Detaljnije
  • Proteinska voćna tortaZa ovaj recept vam je potrebno:5 belanaca250g fruktoze 500ml slatke pavlake (po mogućstvu prirodne i bez konzervansa i dodatog šećera) - kao zamenu možete koristiti kokosov krem u konzervi (http://hronoman.blogspot.rs/20… Detaljnije
  • Koko šejk od jagodaZa ovaj recept vam je potrebno:Jagode po željiKokosov krem po željiKokosovo uljeCrna čokoladaPriprema:U blender sam stavio kokosov krem, ulje i jagode. Ekstrahovao par sekundi dok nisam dobio glatku strukturu. Izlio u čaše, d… Detaljnije

2 comments:

  1. Koliko je providna folija pogodna za termicku obradu hrane u njoj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne moze se raspasti, tako da nista ne fali :-)

      Delete