10 Feb 2016

Namaz od semenki suncokreta


Za ovaj recept vam je potrebno:

Semenki suncokreta (ja sam stavio čašu od kiselog mleka)
Limun (stavio sam kašiku)
Voda (3 čaše za potapanje i oko 3 kašike za belndanje jer mi je bilo previše gusto)
Začini po želji (ja sam stavio so, tucanu ljutu papriku i nutritivni kvasac)

Priprema:

Semenke sam potopio u vodi, treba da odstoje najmanje 2 sata (da nabubre i omeksaju). 


Zatim sam procedio vodu i ubacio semenke u blender. 


Samleo uz dodatak još malo vode (3 kašike). Na kraju dodao so, tucanu papriku i nutritivni kvasac. Što se tiče začina dodajte po svom ukusu, možete staviti masline, sušeni paradajz, sveže bilje poput peršuna, bosiljka, mirodjije...


Prijatno!


Srodni postovi:

  • Kuglice od kokosovog brašna Da li vam se dešavalo da posle pravljenja kokosovog mleka bacite ostatke tj. kokosovo brašno ili prosto niste znali šta sa njime da uradite? Evo super ideje kako da ih iskoristite za odličan slatkiš. Za ovaj recept v… Detaljnije
  • HronoMan ishrana Zdravo HronoMan - i/ke, zovem se Nemanja i pokušaću da vas upoznam sa zdravim načinom ishrane tj. potrudiću se da ga prihvatite kao svakodnevnicu. Mlaka voda sa limunom Počećemo od ju… Detaljnije
  • Raw kuglice Jede vam se nešto slatko, a niste ljubitelj kuhinje, kuvanja i spremanja. Za ovako nešto vam nije potrebno mnogo vremena, a ni truda. Raw kuglice su tu da vam upotpune užitak i želju za slatkim. Ali ne samo to nego se i… Detaljnije
  • Nataša Kostić:" Nisam kupovala ono što mi se dopada nego ono u šta mogu da uđem. A onda..." Do jula 2008.godina sam imala oko 60 kg, bila fizički aktivna (nisam se bavila sportom ali sam zbog dece bila stalno u pokretu). Onda su počeli problemi sa bolovima u kičmi uslovljeni diskus herniom, zbog kojih sam mor… Detaljnije
  • Domaća bela čokolada sa čia semenkamaZa ovaj recept vam je potrebno:Oko 60g kakao puteraOko 4 urmePola kašičice čia semenkiKašika vode za potapanje čia semenkiVoda za potapanje urmiBurbon vanilaPriprema:Pola kašičice čia semenki sam pomešao sa kašikom vode i ost… Detaljnije

4 comments:

  1. Poštovani, jedno pitanje. U kom trenutku se dodaje limun? Pri potapanju ili pri blendanju? Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postovana Jelena, pri blendanju mozete dodati limun :)

      Delete
  2. Ovaj namaz se jede samo za dorucak?

    ReplyDelete