10 Feb 2016

Namaz od semenki suncokreta


Za ovaj recept vam je potrebno:

Semenki suncokreta (ja sam stavio čašu od kiselog mleka)
Limun (stavio sam kašiku)
Voda (3 čaše za potapanje i oko 3 kašike za belndanje jer mi je bilo previše gusto)
Začini po želji (ja sam stavio so, tucanu ljutu papriku i nutritivni kvasac)

Priprema:

Semenke sam potopio u vodi, treba da odstoje najmanje 2 sata (da nabubre i omeksaju). 


Zatim sam procedio vodu i ubacio semenke u blender. 


Samleo uz dodatak još malo vode (3 kašike). Na kraju dodao so, tucanu papriku i nutritivni kvasac. Što se tiče začina dodajte po svom ukusu, možete staviti masline, sušeni paradajz, sveže bilje poput peršuna, bosiljka, mirodjije...


Prijatno!


Srodni postovi:

  • Spazih na netu jedan veoma zanimljiv recept...Za ovaj recept vam je potrebno:2 jaja4 kašike samlevenog lanaSoli po ukusuMeni je bila smesa previše gusta (možda jer sam stavio prepune kašike lana) pa sam dodao kako bih malo razredio i pola čaše od kiselog mleka kisele vod… Detaljnije
  • Opet puf lepinjice, ali ovaj put sa...Za ovaj recept sam se poslužio (da ne kažem "ukrao") idejom Slavice T. i probao eksperiment sa slatko-slanom kombinacijom. Jednom rečju oduševljen! Potrebni sastojci:3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam koristio ražano… Detaljnije
  • Kako do savršenih američkih palačinki?Za ovaj recept vam je potrebno:200g brašna (ja sam koristio speltino i ražano - pola pola)1 jajeRavna kašičica sode bikarboneKašika limunovog soka1 kiselo mleko1 čaša od kiselog mleka kisele vode i još 1/2 možda malo manje - … Detaljnije
  • Red povrća, red povrća, red povrća...Za ovaj recept vam je potrebno:Jedan veliki patlidzan Jedna veliki tikvica4-5 crvenih paprikaParadajzSo po ukusu400ml neutralne pavlake (ja inače koristim 100% prirodnu bez konzervansa, a kupujem je na Đeram pijaci) - uk… Detaljnije
  • Puf lepinjice sa celim zrnom...Za ovaj recept vam je pitrebno:3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio 2 čaše ražanog i 1 čašu speltinog brašna)1 puna kašika chia semenkiKašičica soliRavna kašičica sode bikarboneKašika limunovog soka1 1/2 čaše od kise… Detaljnije

4 comments:

  1. Poštovani, jedno pitanje. U kom trenutku se dodaje limun? Pri potapanju ili pri blendanju? Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postovana Jelena, pri blendanju mozete dodati limun :)

      Delete
  2. Ovaj namaz se jede samo za dorucak?

    ReplyDelete