10 Feb 2016

Namaz od semenki suncokreta


Za ovaj recept vam je potrebno:

Semenki suncokreta (ja sam stavio čašu od kiselog mleka)
Limun (stavio sam kašiku)
Voda (3 čaše za potapanje i oko 3 kašike za belndanje jer mi je bilo previše gusto)
Začini po želji (ja sam stavio so, tucanu ljutu papriku i nutritivni kvasac)

Priprema:

Semenke sam potopio u vodi, treba da odstoje najmanje 2 sata (da nabubre i omeksaju). 


Zatim sam procedio vodu i ubacio semenke u blender. 


Samleo uz dodatak još malo vode (3 kašike). Na kraju dodao so, tucanu papriku i nutritivni kvasac. Što se tiče začina dodajte po svom ukusu, možete staviti masline, sušeni paradajz, sveže bilje poput peršuna, bosiljka, mirodjije...


Prijatno!


Srodni postovi:

  • Džigerica na hrono načinZa ovaj recept vam je potrebno:Oko 200g piletineOko 70ml crnog suvog vina Soli po ukusuCenić/dva belog lukaPriprema:Meso sam isekao na šnite i pomešao sa sitno seckanim belim lukom. Na tavi u tiganju sam stavio malo mast… Detaljnije
  • Nova kombinacija za hlebZa ovaj recept vam je potrebno:2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)1 čaša od kiselog mleka speltinog brašnaPola čaše od kiselog mleka ovsenog brašnaPola čaše od kiselog mleka ovsenih mekinjaPuna kašičica soliPuna… Detaljnije
  • Brz kolač bez glutena*Moja preporuka je da probate ovu drugu verziju na kraju teksta.Za ovaj recept vam je potrebno:100g crne čokolade sa min. 70% kakaa100g putera2 jajaKašika heljdinog brašna (u obzir dolaze i druga kao npr. od orašastih plodova… Detaljnije
  • Spazih na netu jedan veoma zanimljiv recept...Za ovaj recept vam je potrebno:2 jaja4 kašike samlevenog lanaSoli po ukusuMeni je bila smesa previše gusta (možda jer sam stavio prepune kašike lana) pa sam dodao kako bih malo razredio i pola čaše od kiselog mleka kisele vod… Detaljnije
  • 100% restriktivne puf lepinjiceZa ovaj recept vam je potrebno:1 1/2 čaša od kiselog mleka ražanog brašna (ja sam koristio tip 1250)1 čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašnaPola čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna1 1/2 kašičica sol… Detaljnije

4 comments:

  1. Poštovani, jedno pitanje. U kom trenutku se dodaje limun? Pri potapanju ili pri blendanju? Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postovana Jelena, pri blendanju mozete dodati limun :)

      Delete
  2. Ovaj namaz se jede samo za dorucak?

    ReplyDelete