22 Oct 2015

Džigerica na hrono način


Za ovaj recept vam je potrebno:

Oko 200g piletine
Oko 70ml crnog suvog vina 
Soli po ukusu
Cenić/dva belog luka

Priprema:

Meso sam isekao na šnite i pomešao sa sitno seckanim belim lukom. Na tavi u tiganju sam stavio malo masti, dodao piletinu i pržio dok nije pobelela sa jedne i druge strane.  Zatim sam dodao crno vino i kuvao dok nije isparilo. Od vina je poprimila boju, što me je potsetilo na džigericu koja je u ovoj ishrani isključena (kao i sve iznutrice).
Iskreno, ukusniju piletinu skoro nisam probao. Ne samo što je poprimila boju "čvareći se na suncu" već je dobila i na ukusu i sočnosti.


Prijatno!

Srodni postovi:

  • Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja Pre nego što počnete sa pripremom, malo reči i ovom pecivu. Inače dolazi iz Indije, a pravi naziv mu je Lachcha Paratha i kada ga jednom budete probali često će se naći na vašem meniju kako zbog ukusa tako i zbog strukture… Detaljnije
  • Peciva Iz Tiganja Za sve one koji nemaju ili su u svađi sa rernom a vole da pripremaju na plotni, sledeći recepti im mogu i te kako pomoći: 1. Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja 2. Hrono Gozleme 3. Hrono Čapati 4. Hrono Grand Pljos… Detaljnije
  • Hrono Grand Pljoske Iz Tiganja Volim tiganj i sve što je vezano za njega, pa je s toga i ovo pecivo napravljeno upravo sa njim. Ništa komplikovano, još je brzo i jednostavno. Nema čekanja za nadolaženje, odmaranje testa i slično. Ovo su sasvim d… Detaljnije
  • Hrono Manchmallow Domaći Munchmallow kao iz prodavnice, ali samo na zdraviji HronoMan - ov način :-) Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Palenta Od Prosa Kada dan započneš kašikom...Recept možete pogledati OVDE. … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar