10 Feb 2016

Domaća bela čokolada sa čia semenkama


Za ovaj recept vam je potrebno:

Oko 60g kakao putera
Oko 4 urme
Pola kašičice čia semenki
Kašika vode za potapanje čia semenki
Voda za potapanje urmi
Burbon vanila


Priprema:

Pola kašičice čia semenki sam pomešao sa kašikom vode i ostavio da odstoji 15-ak minuta, da nabubre i omekšaju. Takodje sam i urme potopio u mlakoj vodi  na pola sata.  Kakao puter sam otopio na pari (na temperaturi do 42 stepena). Sa urmi sam skinuo kožicu, otklonio košticu i ubacio u blender, zatim dodao otopljeni puter, burbon vanilu i izmiksao. Na kraju dodao čia semenke i kašikom sve lepo sjedinio. Kalupčiće za praline sam punio smesom i ubacio u friz da se pralinice stegnu.

Odzgo ukoliko želite pre degustiranja možete posuti i malo cimetom.


Od ove količine ispalo je 8 pralinica.

Prijatno!







Srodni postovi:

  • Moj prelomni trenutak i početak novog života Složićete se sa mnom da je ovaj post trebao da bude napisan među prvim, ali kao što vidite nije....Ne postoji za to valjaniji razlog, jednostavno pratim svoja osećanja i nadahnuće. Nikada u životu me nije privlačilo neš… Detaljnije
  • Pita od starog hlebaOp cup poskočiću, stari hleb umočiću i od njega pitu napraviću...Da, baš tako. S obzirim da sam u poslednjih par dana u dobroj vezi sa hlebom i njegovim pravljenjem, redovno mi ostanu bar po dva parčića nakon doručka. Svaki d… Detaljnije
  • Keksići sa urmamaZa ovaj recept vam je potrebno:100g speltinig brašna100g ražanog brašnaRavna kašičica sode bikarbonePrstohvat himalajske soliKašika limunovog sokaSok od 1/2 pomorandže1 jajePuna kašika raw kakaaBurbon vanilaOko 10-ak urmi - p… Detaljnije
  • Od anonimusa do...ničeg važnogŽivimo u 21. veku, u vremenu kada nažalost ne postojiš ukoliko nemaš profile na društvenim mrežama. S jedne strane je to sasvim ok, a s druge i ne. Sve zavisi na koje načine im pristupate, koristite i kako ih posmatrate. Sa n… Detaljnije
  • Par saveta za dobar beskvasni hleb1. Prva i veoma važna stvar jeste kombinacija brašna. Složićete se sa mnom da su spelta, raž, ječam, ovas i heljda često korišćena brašna u Hrono ishrani. Ali nije to sada bitno. Važan je taj niz mog nabrajanja. Kako bi vam b… Detaljnije

2 comments:

  1. Fenomenalno !!
    Ovo mora da se proba samo da nadjen kakao puter 😋

    ReplyDelete