10 Feb 2016

Namaz od semenki suncokreta


Za ovaj recept vam je potrebno:

Semenki suncokreta (ja sam stavio čašu od kiselog mleka)
Limun (stavio sam kašiku)
Voda (3 čaše za potapanje i oko 3 kašike za belndanje jer mi je bilo previše gusto)
Začini po želji (ja sam stavio so, tucanu ljutu papriku i nutritivni kvasac)

Priprema:

Semenke sam potopio u vodi, treba da odstoje najmanje 2 sata (da nabubre i omeksaju). 


Zatim sam procedio vodu i ubacio semenke u blender. 


Samleo uz dodatak još malo vode (3 kašike). Na kraju dodao so, tucanu papriku i nutritivni kvasac. Što se tiče začina dodajte po svom ukusu, možete staviti masline, sušeni paradajz, sveže bilje poput peršuna, bosiljka, mirodjije...


Prijatno!


Srodni postovi:

  • ...kao spas za nenajavljeni dolazak na doručak.Promešaš, smutiš, prospeš i... gotovo! Dupli doručak? Aha, baš kao što ste čuli. Dupli doručak! Za moju dušu spremio sam zapečenu testeninu od prosa (koju sam smazao pre nego što su mi stigli neplanirani gosti), a za njihovu … Detaljnije
  • Česte na meniju kada su u pitanju kupovne kore od helje...Retko kada ih jedem, ali kada se nađu i frižideru obavezno moraju da se iskoriste na ovaj način. Za ovaj recept vam je potrebno:Kore za pitu od heljde - 1 pakovanje (1/2 kg)3 jaja (jedno celo i dva belanca) 2 pune č… Detaljnije
  • Sve u znaku tri...Tako fantastična, a za spremanje praktična!Za ovaj recept je potrebno:Čaša od kiselog mleka ražanog brašnaČaša od kiselog mleka integralnog speltinog brašnaČaša od kiselog mleka ječmenog brašna1 1/2 čaše od kiselog mleka mlać… Detaljnije
  • Ono kad pojedeš sve...Energija je napunjena...dan može da počne! Grok, grok, grok...Za ovaj recept vam je potrebno (po želji i potrebi):Testenina (ja sam koristio od 100% heljde) - stavio sam 1 1/2 čašu od kiselog mleka Slaninica - šakuJaja -… Detaljnije
  • Uživam da ih pravim...Za ovaj recept vam je potrebno:1 čaša od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)1 čaša od kiselog mleka integralnog speltinog brašna1 čaša od kiselog mleka integralnog ječmenog brašna1/2 čaše od kiselog mleka integralnog helj… Detaljnije

4 comments:

  1. Poštovani, jedno pitanje. U kom trenutku se dodaje limun? Pri potapanju ili pri blendanju? Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postovana Jelena, pri blendanju mozete dodati limun :)

      Delete
  2. Ovaj namaz se jede samo za dorucak?

    ReplyDelete