- 4 pune čaše od kiselog mleka ražanog brašna
- 1 čaša od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
- Puna kašičica soli
- 2 ravne kašičice sode bikarbone
- 2 kašike limunovog soka
- Do 3 čaše od kiselog mleka (ne pune već do prvog ruba) mlake vode
Priprema:
Prvo sam pomešao brašno i so i promešao. Dodao vodu i zamesio testo. Ostavio da odmori na sobnoj temperaturi oko 3 sata. Nakon tih 3 sata u smesu sam dodao sodu i limun i opet mikserom sa nastavcima za testo promešao. Odložio sa strane da opet odmara nekih 30 minuta. Zatim sam smesu prebacio u kalup koji sam prethodno dobro podmazao mašću. Mokrim rukama ga lepo oblikovao. Posuo malo brašna i susama u utapkao prstima kako susam ne bi spao. Aluminijumskom folijom ga dobro obložio da vazduh ne ulazi i ubacio u hladnu rernu. Pekao se na 150 stepeni (sa ventilatorom) nekih sat vremena i još nekih 20-ak minuta bez folije.
upravo sam zamijesila tijesto,sad cekam vrijeme kad cu da ga ispecem,nadam se da ce mi uspjeti :)
ReplyDeleteJavite obavezno :) drzim Vam fige ;)
ReplyDeleteuspjelo jeeeee,dobila sam zdrav i jako ukusan hljeb :)
DeleteJeeeeeee bas mi je drago ;)))
Delete