Za ovaj recept vam je potrebno:
- 4 1/2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
- 1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
- 2 ravne kašičice sode bikarbone
- 2 kašike limunovog soka
- Dve ravne kašičice soli
- 2 čaše od kiselog mleka mlake vode - po potrebi dodati jos.
Priprema:
U posudu sam stavio prvo sve suve sastojke (brašno, so i sodu) zatim dodao vodu i limun i zamesio testo. Gledajte da vam smesa ne bude previse tvrda, pa po potrebi dodati jos vode. Ostavio da odmori nekih 30 minuta. Nakon toga sam smesu izručio u kalup koji sam prethodno podmazao mašću i mokrim rukama ga izravnao odnosno oblikovao. Posuo odozgo brašnom i susamom i utapkao rukama kako susam ne bi spao. Aluminijumskom folijom obložio pleh tako da ne ulazi vazduh i ubacio u hladnu rernu, a zatim je i uključio. Pekao se na 150 stepeni (sa ventilatorom) sa folijom nekih sat vremena i još nekih 20-ak minuta bez folije.
Ostavio malo da se prohladi, a zatim ga čuvao i uvio u prijanjajuću foliju kako bi zadržao svežinu i mekoću do sutra.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar