10 Sep 2015

Smajli za ovaj kišni dan...




Pa kako da se drugačije isproba džem od jabuka nego uz palačinke. Jeste da izbegavam gluten i brašna u popodnevnim časovima, ali ovo je moralo na ovaj način da se degustira. A i moram koju kilu na nabacim, bar mi tako kažu iako smatram da nisu u pravu, ali ajde...neću više da vas davim, nego da mi pređemo na slatku stvar koja će vas oraspoloźiti i probuditi hormon sreće.

Recept za palačinke od spelte i heljde je sledeći:

•160g spelte
•40g heljde
•Pola kašičice sode bikarbone
•Oko 600ml mlake vode
•Prsohvat soli
•Kašika masti
•1 jaje
Kašika limunovog soka

Priprema:

Pomešao sam suve sastojke, zatim dodao izmućeno jaje, vodu i limun. Mikserom sve lepo sjedinio. Stajanjem smesa vam može postati gušća pa po potrebi dodajte još vode. Pre svakog pečenja tiganj uvek premažem mašću, ali četkicom i to vrlo malo.

Recept za džem od jabuka možete pogledati OVDE.

Nadam se da sam vam iole preneo pozitivan vajb i probudio nešto lepo u vama...makar to bila i slika.

Prijatno!

2 comments:

  1. Da, odlicno, slazem se. Ali dzem od kajsija(HRONO NARAVNO) uz palacinke... NEZAMENLJIVO!

    ReplyDelete
  2. Slazem se, probao sam 😊😊😊

    ReplyDelete