10 Sept 2015

Smajli za ovaj kišni dan...




Pa kako da se drugačije isproba džem od jabuka nego uz palačinke. Jeste da izbegavam gluten i brašna u popodnevnim časovima, ali ovo je moralo na ovaj način da se degustira. A i moram koju kilu na nabacim, bar mi tako kažu iako smatram da nisu u pravu, ali ajde...neću više da vas davim, nego da mi pređemo na slatku stvar koja će vas oraspoloźiti i probuditi hormon sreće.

Recept za palačinke od spelte i heljde je sledeći:

•160g spelte
•40g heljde
•Pola kašičice sode bikarbone
•Oko 600ml mlake vode
•Prsohvat soli
•Kašika masti
•1 jaje
Kašika limunovog soka

Priprema:

Pomešao sam suve sastojke, zatim dodao izmućeno jaje, vodu i limun. Mikserom sve lepo sjedinio. Stajanjem smesa vam može postati gušća pa po potrebi dodajte još vode. Pre svakog pečenja tiganj uvek premažem mašću, ali četkicom i to vrlo malo.

Recept za džem od jabuka možete pogledati OVDE.

Nadam se da sam vam iole preneo pozitivan vajb i probudio nešto lepo u vama...makar to bila i slika.

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Moje omiljene i česte na meniju za doručak! Za ovaj recept vam je potrebno: •2 pune čaše (od kiselog mleka) brašna - ja sam koristio ražano •1 1/2 čaša domaćeg kefira-stavite jednu pa ukoliko bude bilo potrebno dodajte još. To vam pričam zbog gustine kefira. … Detaljnije
  • Zvuk kašike o...tanjir Za vikend sam bio na pijaci i sa svojim vernim psom, s platnenom torbom za pazar preko ramena, sam tumarao među tezgama, kupujući planski. Međutim, pažnju mi je privukla tezga sa bogatom ponudom pečuraka kojoj je bilo teško … Detaljnije
  • Zauvek u sećanju... Ukusno, sveže...bogato... Ovom prilikom želim puno da se zahvalim još jednom svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali našu hrono promociju. Nadam se da je sve bilo u najboljem redu, a mi smo se potrudili da… Detaljnije
  • Aprililili je prošao... Jutro. Sunce. Muzika. I na sve to doručak. Život je lep! Znate onaj momenat kada uđete u kuhinju stanete i tako...čekate....čekate...i čekate. Kao kada ste na stanici i dok čekate bus cupkate u mestu. Tako nekako. Prib… Detaljnije
  • Volim tegle, a još više njen sadržaj... Ovo je vrsta pindgura, za zimu i neki ga nazivaju zeleni ajvar, a neki malidžano. Nije važno kako ga zovu, važno je da je preukusan. Inače, prvi put sam ga kupio i probao prošle godine, a sada sam rešio da zasučem ruk… Detaljnije

2 comments:

  1. Da, odlicno, slazem se. Ali dzem od kajsija(HRONO NARAVNO) uz palacinke... NEZAMENLJIVO!

    ReplyDelete
  2. Slazem se, probao sam 😊😊😊

    ReplyDelete