26 Apr 2015

Kako Napraviti Hrono Marzipan?

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 150g fino mlevenih blanširanih badema
  • 150g kokosovog šećera ili fruktoze u prahu (po potrebi još kada se mesi) - ukoliko pravite sa kokosovim šećerom dobićete tamniji marzipan
  • Pola ili 1 belance (zavisi od veličine jaja)
  • Prstohvat soli
  • Kašika surutke u prahu


Priprema:
Ukoliko ste kupili sirove neblanširane bademe, prvo ih izblanširajte, dobro osušite (možete i u rerni na 180 stepeni nekih 10 do 15 minuta) i fino ih sameljite.


Zatim sam pomešao sa šećerom i surutkom i još malo ih mleo kako bi šećer pokupio vlagu.


Dodao celo ili pola belanceta u zavisnosti koliko je jaje. Izručio smesu na radnu površinu po kojoj sam posuo šećer u prahu i mesio. Smesa treba da vam bude cvrsta i da se ne lepi za prste, još bolje da vam dočaram treba da vam bude nalik glini.


Preporuka za poslasticu koju možete napraviti sa Hrono Marzipanom možete pogledati OVDE.

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Hrono Keks Sa Suvim Voćem 200g suvog voća po želji (u ovom slučaju je stavljeno 100g suvih šljiva i 100g sugih kajsija, iseckanih na kockice) 2 šolje brašna (stavljena je...Ceo recept možete pročitati OVDE. … Detaljnije
  • Cilj se polako obistinjuje! Šta HronoMan-ova ishrana može napraviti od čoveka. Veruj u sebe i svoje ciljeve, a upornost će se kad-tad isplatiti. :-) … Detaljnije
  • Hrono Čoko Kolač 1 čaša dozvoljenog (200 ml) mleka (kokosovo, bademovo...)po želji dozvoljenog šećera (agava, stevia...)Pola čaše masti 4 pune supene kašike  kakaa/rogača...Ceo recept možete pročitati OVDE. … Detaljnije
  • Hrono Lenja Pita Testo: 400g brašna (u ovom slučaju je speltino) 150g masti šećera po želji (u ovom slučaju su upotrebljene 3 kašike agava sirupa)... Ceo recept možete pročitati OVDE! … Detaljnije
  • Hrono Proja 3 jaja 3 čaše od kiselog mleka brašna (u ovom slučaju je stavljeno 1 čaša prosenog griza, 1 čaša prosenog brašna i 1 čaša speltinog brašna) 1 1/2 čaše mlake vode Kašičica... Recept za Hrono Proju možete… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar