26 Apr 2015

Kako Napraviti Hrono Marzipan?

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 150g fino mlevenih blanširanih badema
  • 150g kokosovog šećera ili fruktoze u prahu (po potrebi još kada se mesi) - ukoliko pravite sa kokosovim šećerom dobićete tamniji marzipan
  • Pola ili 1 belance (zavisi od veličine jaja)
  • Prstohvat soli
  • Kašika surutke u prahu


Priprema:
Ukoliko ste kupili sirove neblanširane bademe, prvo ih izblanširajte, dobro osušite (možete i u rerni na 180 stepeni nekih 10 do 15 minuta) i fino ih sameljite.


Zatim sam pomešao sa šećerom i surutkom i još malo ih mleo kako bi šećer pokupio vlagu.


Dodao celo ili pola belanceta u zavisnosti koliko je jaje. Izručio smesu na radnu površinu po kojoj sam posuo šećer u prahu i mesio. Smesa treba da vam bude cvrsta i da se ne lepi za prste, još bolje da vam dočaram treba da vam bude nalik glini.


Preporuka za poslasticu koju možete napraviti sa Hrono Marzipanom možete pogledati OVDE.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar