11 May 2015

Kako napraviti pire od karfiola?


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Karfiol (ja sam iskoristio oko 300g)
  • Voda (oko 500-600ml - da ogrezne)
  • Ravna kašičica soli



Začini:

  • Čen belog luka
  • Malo vlašca


Priprema:

Od glavice karfiola sam odlomio potrebnu količinu. Stavio pod mlazom vode, procedio i spremio je za kuvanje.


Šerpicu sam napunio vodom i stavio je na plotnu da provri.


Kada je počela da ključa ubacio sam so, a potom i karfiol.


Kuvao ga dok nije omekšao. Procedio višak vode.

Zatim sam štapnim mikserom doradio. 


U to sam dodao iseckani čen belog luka i vlašac i nastavio štapnim mikserom da miksam.



Prijatno!

Srodni postovi:

  • Aprililili je prošao... Jutro. Sunce. Muzika. I na sve to doručak. Život je lep! Znate onaj momenat kada uđete u kuhinju stanete i tako...čekate....čekate...i čekate. Kao kada ste na stanici i dok čekate bus cupkate u mestu. Tako nekako. Prib… Detaljnije
  • Zauvek u sećanju... Ukusno, sveže...bogato... Ovom prilikom želim puno da se zahvalim još jednom svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali našu hrono promociju. Nadam se da je sve bilo u najboljem redu, a mi smo se potrudili da… Detaljnije
  • Moje omiljene i česte na meniju za doručak! Za ovaj recept vam je potrebno: •2 pune čaše (od kiselog mleka) brašna - ja sam koristio ražano •1 1/2 čaša domaćeg kefira-stavite jednu pa ukoliko bude bilo potrebno dodajte još. To vam pričam zbog gustine kefira. … Detaljnije
  • Volim tegle, a još više njen sadržaj... Ovo je vrsta pindgura, za zimu i neki ga nazivaju zeleni ajvar, a neki malidžano. Nije važno kako ga zovu, važno je da je preukusan. Inače, prvi put sam ga kupio i probao prošle godine, a sada sam rešio da zasučem ruk… Detaljnije
  • Zvuk kašike o...tanjir Za vikend sam bio na pijaci i sa svojim vernim psom, s platnenom torbom za pazar preko ramena, sam tumarao među tezgama, kupujući planski. Međutim, pažnju mi je privukla tezga sa bogatom ponudom pečuraka kojoj je bilo teško … Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar