19 Apr 2015

Hedonističko Nedeljno Popodne

Volim da uživam u slatkišima a pogotovo u ovoj kombinaciji!


Recept za preliv odnosno za <<<Hrono Mantellu>>> možete pogledati OVDE.

A što se tiče palačinki, recept izgleda ovako:

  • 2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna
  • 3 1/2 čaše (od kiselog mleka) mlake vode
  • 1 jaje
  • Prstohvat sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • Kašičica limunovog soka
  • 2 kašike istopljene masti

Sve izmešati, najbolje mikserom. Ukoliko bude bilo potrebno dodajte još vode jer stajanjem brašno upije tečnost (pogotovo raženo) i smesa postaje gušća.
Pre pečenja četkicom sa vrlo malo masti premazati tiganj.

To bi bilo to. Uživajte!

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Ljubi me brzo žurim... S obzirom da nisam čuo telefon (alarm) i da me je probudilo sestrino drmusanje, od tog trenutka shvatio sam da moja brzina mora da bude u petoj. Da ne bih izašao gladan i da ne bih započeo dan sa zakasnelim doručko… Detaljnije
  • Smajli za ovaj kišni dan... Pa kako da se drugačije isproba džem od jabuka nego uz palačinke. Jeste da izbegavam gluten i brašna u popodnevnim časovima, ali ovo je moralo na ovaj način da se degustira. A i moram koju kilu na nabacim, bar mi tako … Detaljnije
  • Hleb za koji vam ne trebaju skupi sastojci... Za ovaj recept vam je potrebno: •2 čaše (od kiselog mleka) crnog brašna tip 1100 •Čaša (od kiselog mleka) ražanog brašna tip 1250 •Kašičica sode bikarbone •Kašičica soli •Kašičica kima (opciono) •Kašika limunovo… Detaljnije
  • Mnogo dobar crni hleb! Kada ga jednom budete probali uvek će vam bitina meniju. Za ovaj recept vam je potrebno: •2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna (tip 1250) •Čaša (od kiselog mleka) heljdinog integralnog brašna  •Čaša (od kiselog mleka) crnig pšeničnog brašna (tip 1100) •2 kaši… Detaljnije
  • Magičan sastojak svake jabuke... Da li ste znali da jabuka sadrži veliki procenat pektina i da u pravljenju džemova uopšte nije potrebno dodavati nikakve zgušnjavače. Od sada, ukoliko želite da napravite džem od nekog voća obavezno pomešajte sa jabukama… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar