10 Feb 2016

Domaća bela čokolada sa čia semenkama


Za ovaj recept vam je potrebno:

Oko 60g kakao putera
Oko 4 urme
Pola kašičice čia semenki
Kašika vode za potapanje čia semenki
Voda za potapanje urmi
Burbon vanila


Priprema:

Pola kašičice čia semenki sam pomešao sa kašikom vode i ostavio da odstoji 15-ak minuta, da nabubre i omekšaju. Takodje sam i urme potopio u mlakoj vodi  na pola sata.  Kakao puter sam otopio na pari (na temperaturi do 42 stepena). Sa urmi sam skinuo kožicu, otklonio košticu i ubacio u blender, zatim dodao otopljeni puter, burbon vanilu i izmiksao. Na kraju dodao čia semenke i kašikom sve lepo sjedinio. Kalupčiće za praline sam punio smesom i ubacio u friz da se pralinice stegnu.

Odzgo ukoliko želite pre degustiranja možete posuti i malo cimetom.


Od ove količine ispalo je 8 pralinica.

Prijatno!







2 comments:

  1. Fenomenalno !!
    Ovo mora da se proba samo da nadjen kakao puter 😋

    ReplyDelete