13 Oct 2015

Sirovi džem na brzaka...


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 kašike chia semenki
4 kašike vode
4 šoljice borovnica
3 kašike agave sirupa (po želji)

Opciono cimet, vanilu i sl.

*U pravljenju džema koristiti manje vodenkastija voća. Ukoliko je previše tečno voće prokuvajte ga da ispari voda i zatim dodajte chia semenke i ostaviti da otpuste sluz i nabubre. 

Priprema:

Prvo sam potopio chia semenke u vodu 


da otpuste sluz nekih 10-ak minuta.


Onda sam ih pomešao sa borovnicama, agavom i začinima i izmiksao štapnim mikserom. Izlio u teglice i odložio u frižider.


Gustinu džema možete videti u sledećem videu:



Prijatno!


Srodni postovi:

  • Hleb od 100% ražanog brašna Za ovaj recept vam je potrebno:  5 čaša od kiselog mleka ražanog brašna 2 ravne kašičice soli 2 čaše od kiselog mleka mlake vode + još 4 kašike 2 ravne kašičice sode bikarbone 2 kašike limunovog soka Ravna k… Detaljnije
  • Susam kuglice Za ovaj recept vam je potrebno: Čaša od kiselog mleka susama (da ne bude puna vec do prvog ruba) Puna šaka fino samlevenih lešnika Oko 3 kašike kokosovog brašna 2 pune kašike agave sirupa ili meda (ukoliko imate mo… Detaljnije
  • Bajadera od avokada i kokosa Za ovaj recept vam je potrebno: 1 avokado 3 pune kašike agava sirupa 5 kašika istopljenog kokosovog ulja Puna čaša od kiselog mleka kokosovog brašna Kašika limunovog soka Burbon vanile Prstohvat soli 100g cr… Detaljnije
  • Mafini za tren... Za ovaj recept vam je potrebno: 6 kašika prosenog griza 6 kašika brašna (ja sam koristio ražano) 6 kašika ulja (ja sam koristio maslinovo) Ravna kašičica sode bikarbone Ravna kašičica soli Kašika limunovog soka 2 ja… Detaljnije
  • Mus od avokada Za ovaj recept vam je potrebno: 1 zreo avokado 1 pomorandža Oko 7 svežih urmi bez šećera Puna kašika rogača Puna kašika chia semenki Priprema: U vrućoj vodi sam potopio sveže urme i ostavio ih nekih 15-ak m… Detaljnije

2 comments:

  1. Redovno pratim Vaš blog, pa sam si dala za pravo i da postavim pitanje. : ) Naime, koliko dugo može da stoji ovako napravljen džem?
    Hvala unapred!
    -J.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! Evo vec je 7. dan i ukus je idealan (inace, cuvam ga u frizideru) :-)

      Delete