13 Oct 2015

Sirovi džem na brzaka...


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 kašike chia semenki
4 kašike vode
4 šoljice borovnica
3 kašike agave sirupa (po želji)

Opciono cimet, vanilu i sl.

*U pravljenju džema koristiti manje vodenkastija voća. Ukoliko je previše tečno voće prokuvajte ga da ispari voda i zatim dodajte chia semenke i ostaviti da otpuste sluz i nabubre. 

Priprema:

Prvo sam potopio chia semenke u vodu 


da otpuste sluz nekih 10-ak minuta.


Onda sam ih pomešao sa borovnicama, agavom i začinima i izmiksao štapnim mikserom. Izlio u teglice i odložio u frižider.


Gustinu džema možete videti u sledećem videu:



Prijatno!


Srodni postovi:

  • Puf lepinjice sa celim zrnom...Za ovaj recept vam je pitrebno:3 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio 2 čaše ražanog i 1 čašu speltinog brašna)1 puna kašika chia semenkiKašičica soliRavna kašičica sode bikarboneKašika limunovog soka1 1/2 čaše od kise… Detaljnije
  • Brz kolač bez glutena*Moja preporuka je da probate ovu drugu verziju na kraju teksta.Za ovaj recept vam je potrebno:100g crne čokolade sa min. 70% kakaa100g putera2 jajaKašika heljdinog brašna (u obzir dolaze i druga kao npr. od orašastih plodova… Detaljnije
  • Nova kombinacija za hlebZa ovaj recept vam je potrebno:2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)1 čaša od kiselog mleka speltinog brašnaPola čaše od kiselog mleka ovsenog brašnaPola čaše od kiselog mleka ovsenih mekinjaPuna kašičica soliPuna… Detaljnije
  • Džigerica na hrono načinZa ovaj recept vam je potrebno:Oko 200g piletineOko 70ml crnog suvog vina Soli po ukusuCenić/dva belog lukaPriprema:Meso sam isekao na šnite i pomešao sa sitno seckanim belim lukom. Na tavi u tiganju sam stavio malo mast… Detaljnije
  • Spazih na netu jedan veoma zanimljiv recept...Za ovaj recept vam je potrebno:2 jaja4 kašike samlevenog lanaSoli po ukusuMeni je bila smesa previše gusta (možda jer sam stavio prepune kašike lana) pa sam dodao kako bih malo razredio i pola čaše od kiselog mleka kisele vod… Detaljnije

2 comments:

  1. Redovno pratim Vaš blog, pa sam si dala za pravo i da postavim pitanje. : ) Naime, koliko dugo može da stoji ovako napravljen džem?
    Hvala unapred!
    -J.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! Evo vec je 7. dan i ukus je idealan (inace, cuvam ga u frizideru) :-)

      Delete