13 Oct 2015

Sirovi džem na brzaka...


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 kašike chia semenki
4 kašike vode
4 šoljice borovnica
3 kašike agave sirupa (po želji)

Opciono cimet, vanilu i sl.

*U pravljenju džema koristiti manje vodenkastija voća. Ukoliko je previše tečno voće prokuvajte ga da ispari voda i zatim dodajte chia semenke i ostaviti da otpuste sluz i nabubre. 

Priprema:

Prvo sam potopio chia semenke u vodu 


da otpuste sluz nekih 10-ak minuta.


Onda sam ih pomešao sa borovnicama, agavom i začinima i izmiksao štapnim mikserom. Izlio u teglice i odložio u frižider.


Gustinu džema možete videti u sledećem videu:



Prijatno!


Srodni postovi:

  • Domaće taljatele od spelte Za ovaj recept vam je potrebno: 100g prosejane spelte 1 celo jaje + žumance Još voda za kuvanje i so Za sos: Pelat od paradajza Bosiljak Kiselo mleko Propržen susam Priprema: Od brašna i jaja sam zame… Detaljnije
  • Brza pita sa kuskusom, lanom i ražanim brašnom Za ovaj recept vam je potrebno: 3 kašike kuskusa (smaleti u mlinu za kafu) 3 kašike lana (samleti u mlinu za kafu) 3 kašike ražanog brašna Ravna kašičica sode Kašika limunovog soka 3 kašike izdrobljenih čvara… Detaljnije
  • Bajadera na moj način Za ovaj recept vam je potrebno: 1kg krstena 2 pune kašike meda (ili agava sirup) Oko 150g putera (može i kokosov ili kakao puter) Kašika ruma 2 kašike kakaa Burbon vanile 200g crne čokolade sa min. 70% kakaa … Detaljnije
  • Brzi mafini sa kokosom i domaćom glazurom od rogača Za ovaj recept vam je potrebno: 1 jaje 1 čaša kokosa 1/2 čaše brašna (ja sam stavio ražano) 1/4 čaše istopljenog putera (može i maslinovog ili kokosovo) 1/2 čaše bademovog mleka (može i kokosovo kokosovog) 1/2 čaše… Detaljnije
  • Brze kuglice od bademove pulpe Da li često pravite bademovo mleko i šta radite sa ostatkom tj. bademovom pulpom?  E pa evo rešenja! Brzo, jednostavno i pre svega zdravo i ukusno! Za ovaj recept vam je potrebno: Bademova pulpa 1 puna kaši… Detaljnije

2 comments:

  1. Redovno pratim Vaš blog, pa sam si dala za pravo i da postavim pitanje. : ) Naime, koliko dugo može da stoji ovako napravljen džem?
    Hvala unapred!
    -J.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! Evo vec je 7. dan i ukus je idealan (inace, cuvam ga u frizideru) :-)

      Delete