18 Sept 2015

Zakasneli doručak...


Zbog neplaniranog izlaska desilo se to da sve sto sam imao u planu da spremim sinoć palo je u vodu-nepisano pravilo. Delimicno! Šta ću, jedan je život. Ponekad kada se suprostaviš nekom pravilu i prekršiš ga, osećaš se moćno. A i pravila postoje da bi se kršila. Ali samo ponekad. Zar ne? Tako sam ja, još uvek mamuran, latio se kuhinjskih elemenata i krenuo u pohod i osvajanje nove titulice, zvane mafinčići. Ovaj put sa malo drugačijom kombinacijom brašna. 

Za ovaj recept vam je potrebno:

•Puna čaša (od kiselog mleka) ražanog brašna
•Pola čaše (od kiselog mleka) ovsenog brašna
•1 jaje
•Pola čaše od kiselog mleka kisele vode + 1 kašika
•Pola kašičice sode bikarbone
•Kašika limunovog soka
•Puna kašika neistopljene masti

Priprema:

Pomešao sam suve sastojke, jaje posebno viljuškom u tanjiru umutio, a zatim dodao u suve. Na red je došla kisela voda, limun, mast. Sve to izmešao kašikom i lepo sjedinio. 
Kalupčiće sam premazao mašću i punio ih smesom, vadeći je kašikom. 
Odozgo posuo malo semenkama golice i prosenim grizim (opciono). 


Zagrejao rernu i ubacio ih. Pekli su se nekih sigurno 20-ak minuta na 220 stepeni. Da budem iskren nisam gledao na sat. Ko prizna, pola mu se prašta.



To bi bilo to, a ja sada odo' na sajam u potrazi za budućim poslom. Držite mi fige.

Inače, da vam otkrijem još neku tajnicu. Baš sam fin i darovit danas! Je l da?Hmmmm, moguće da je zbog finog pića od sinoć...

E, pa ovako, da bi vam peciva bila još ukusnija moja preporuka je da nabavite i koristie ovu sodu. Sodu bikarbonu bez aluminijuma...
A na vama je da se malo namučite i potražite je. Baš sam zloćest!


Mala tajna velikih majstora!

Prijatno!



Srodni postovi:

  • Mesi, mesi neće ništa da ti škodi...Kao što možete i da vidite peciva mi idu od ruke i volim da ih spremam. Jednostavno morate da imate to nesto, da se skontate, da verujete jedno drugom...hmmm, varnice da pršte. Ukoliko to ne postoji nazalost sve pada u vodu o… Detaljnije
  • Saradnja i obaveštenje! Dragi prijatelji, saradnja između mene (HronoMan-a) i dobro poznatog italijanskog restorana u Skadarliji ''Campo de Fiori'' je skopljena. Pozivam vas sve na Hrono promociju koja će se održati u četvrtak 24.09.2015. godin… Detaljnije
  • Mljackastične džemčinkeNedeljom volim da se baš opustim i dam sebi oduška. Nedelja je i dan kada moje telo ne radi ništa...osim...kada osetim da baš prekršim i počne u tom trenutku da me grize savest. E onda spas nalazim u trčanju. Vrlo retko, ali … Detaljnije
  • Selfie sa novim hlebom...Petak je. Veče je. Idealno da se izadje u diskać, ali kao što vidite u mom slučaju to nije tako. Znam, smejaćete mi se sada, ali boli me uvo. Moja stvar, moj izbor, moj život....moja kućica, moja kuhinjica, moja slobodica.&nb… Detaljnije
  • Hrono Rum Krem Brzo se pravi i neverovatno je ukusan, jedini ''problem'' može da predstavlja špinovanje šećera odnosno pravljenje karamele.  Za ovaj recept vam je potrebno: •100g kokosovog šećera •50ml vode •50g surutke u… Detaljnije

4 comments:

  1. Nemoj da budeš zločest, odaj nam tajnu gde si upio ovu sodu bikarbonu bez aluminijuma ;)
    Hvala unaprede :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam je kupio u jednoj apoteci na Cvetkovoj pijaci 😊

      Delete
    2. Ja sam blizu Cvetka koja je to apoteka da potražim sutra :)

      Delete
    3. U okviru Cvetkove pijace pronađite apoteku, ne pisše kako se zove, ali naćićete je lako :)

      Delete