17 Sep 2015

Hrono Rum Krem


Brzo se pravi i neverovatno je ukusan, jedini ''problem'' može da predstavlja špinovanje šećera odnosno pravljenje karamele. 

Za ovaj recept vam je potrebno:

•100g kokosovog šećera
•50ml vode
•50g surutke u prahu
•80g putera
•Štapić vanile
•Malo ruma
•Puna kašika kakaa

Priprema:

Šećer i vodu sam pomešao i stavio na plotnu da se šećer potpuno otopi. Čim je počelo da vri smanjio sam ringlu (srednju vatru) i kuvao nekih 5 minuta neprestano mešajući. Dok nisam dobio malo tamniju boju (mrlja sa gornje leve strane). *Ukoliko ga previše špinujete karamel vam može postati gorak, tako da obratite i na to pažnju.


Sklonio sa vatre i dodao surutku. Kašikom pa potom i štapnim mikserom promešao. Zatim dodao puter i mešao dok se nije potpuno otopio. Uzeo ponovo štapni mikser i doradio krem. Na kraju dodao kakao, rum i vanilu i naravno sjedinio sve lepo.
Gustina krema treba da vam izgleda ovako (posle nekih 10 minuta stajanja na sobnoj temperaturi)


Poprilično čvrsta, da kada okrenete teglu krem ostane da stoji.

Nadam se sa je jasno, i ukoliko želite da napravite Hrono Euro Krem primenite isti proces pravljenja.

Ja sada odo' da napravim palačinke!

Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar