Za ovaj recept vam je potrebno:
- Gotove palačinke - ja sam koristio 100% heljdine (recept možete pogledati OVDE)
- 1 slatka pavlaka bez šećera (Imlek - Moja kravica 250ml)
- Voće po želji (ja sam stavio jagode)
- Oko 150g crne čokolade sa minimum 70% kakaa
- Kašika kokosovog ulja ili putera (Recept za puter možete pogledati OVDE)
Priprema:
Kao fil sam koristio slatku pavlaku i od voća jagode. Dobro sam umutio slatku pavlaku i iseckao na sitno jagode.
Na ovalni pleh sam kao podlogu stavio sam jednu palačinku koju sam premazao slatkom pavlakom, a zatim je i preklopio drugom. Onda sam ponovo premazao slatkom pavlakom i poređao voće. I tako ređao (palačinku-slatku pavalku-voće-palačimku...) sve dok nisam potrošio slatku pavlaku.
Na pari sam istopio crnu čokoladu sa puterom ili kokosovim uljem i prelio preko nafilovanih palačinki.
Prijatno!
Cao HronoMan. Problem su mi ove palacinke. Ne mogu da napravim sa speltino i heljdino brasno. Dali moze od razeno? Mada to bi bilo slano onda... Sta predlazes? Kako bi ispalo? U dilemi sam dali da pravim ovu tortu za rodjendan,samo za mene.
ReplyDeleteZdarvo, mozete naravno i od razanog. Koje god brasno da Vam odgovara dolazi u obzir.
DeletePozdrav.
A ovseno? Mislim da sa razeno ce biti jako gorke. Ne zelim slanu tortu da jedem,haha :D Zato pitam.
ReplyDeleteSa ovsenim moze da bude gorko, a sa razanim ne :) posle spelte razano je najslicnije psenicnom brasnu :)
DeleteHvala.Pisacu ako ima jos nesto nejasno.
DeleteNema na cemu. Naravno, slobodno :)
DeleteDali da stavim stevije u razene palacinke?
DeleteMeni nije bilo potrebno, Vi mozete vrlo malo staviti ako zelite :)
DeleteKoliko palacinke ste otprilike upotrebili?
ReplyDeleteOd 10-12 :)
Delete