Hrono Manffaelo


Za ovaj recept vam je potrebno:
I smesa:
100g maslaca
125g kokosovog brašna
II smesa:
125g Mascarpone sira ili slatke pavlake (moja kravica)
2  kašike agave sirupa


U šerpicu sam stavio kondezovano kokosovo mleko i puter i istopio na laganoj vatri koja nikako ne bi smela da prokuva.


Zatim sam sklonio sa plotne i dodao kokosovo brašno.


Promešao da se masa ujednači i ostavio da se dobro ohladi (malo na sobnoj temperaturi pa u frižider).


U međuvremenu sam pripremio blanširane bademe. A kako sam to radio možete videti OVDE.

Zatim sam ih uvio u krpu da upiju višak vode i prepekao ih malo na tiganju (može i u rerni).


Pomešao sam mascarpone i agavu i izmiksao mikserom da dobijem penastu smesu. 


Kada se smesa od kondezovanog kokosovog mleka i kokosovog brašna stegla dodavao sam polako u sir. Miksao sam sve dok se smesa nije ujednačila i povezala.


Za valjanje i punjenje vam je potrebno:
Oko 70g kokosovog brašna


Oblikovao sam kuglice i u sredinu svake sam stavljao po jedan blanširan badem pa ih uvaljao u kokosovo brašno. Dobijene kuglice sam ostavio na hladnom da se stegnu i zatim ih ređao u papirne korpice i poslužio.




Prijatno!



Izvor: EvaTonova


0 komentara:

Postavi komentar