100g maslaca
125g kokosovog brašna
II smesa:
II smesa:
125g Mascarpone sira ili slatke pavlake (moja kravica)
2 kašike agave sirupa
U šerpicu sam stavio kondezovano kokosovo mleko i puter i istopio na laganoj vatri koja nikako ne bi smela da prokuva.
Zatim sam sklonio sa plotne i dodao kokosovo brašno.
Promešao da se masa ujednači i ostavio da se dobro ohladi (malo na sobnoj temperaturi pa u frižider).
U međuvremenu sam pripremio blanširane bademe. A kako sam to radio možete videti OVDE.
Zatim sam ih uvio u krpu da upiju višak vode i prepekao ih malo na tiganju (može i u rerni).
Pomešao sam mascarpone i agavu i izmiksao mikserom da dobijem penastu smesu.
Kada se smesa od kondezovanog kokosovog mleka i kokosovog brašna stegla dodavao sam polako u sir. Miksao sam sve dok se smesa nije ujednačila i povezala.
Za valjanje i punjenje vam je potrebno:
Oko 70g blanširanih badema
Oko 70g kokosovog brašna
Prijatno!
Izvor: EvaTonova
0 komentara:
Postavi komentar