5 Mar 2016

Keksići sa urmama


Za ovaj recept vam je potrebno:

100g speltinig brašna
100g ražanog brašna
Ravna kašičica sode bikarbone
Prstohvat himalajske soli
Kašika limunovog soka
Sok od 1/2 pomorandže
1 jaje
Puna kašika raw kakaa
Burbon vanila
Oko 10-ak urmi - po potrebi više, u zavisnosti koliko želite da vam budu slatki
3 pune kašike surutke u prahu
Oko 100g putera

Fruktoza u prahu za posipanje


Priprema:

Urme sam potopio u vodi, i ostavio tako da odstoje dok nisu omekšale. Za to vreme sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda, surutka u prahu), zatim dodao omekšali puter, jaje, limun, pomorandžu i sve lepo mikserom sa nastavcima za testo sjedinio, pa potom i ručno tj. šakom. Urme sam procedio, skinuo im kožicu i otklonio košticu, dodao u smesu zajedno sa vanilom i opet mikserom promešao da se svi sastojci lepo sjedine.
Rukama pravio oblike, ređao na pleh koji sam prethodno malo podmazao puterom, a potom ubacio i u zagrejanu rernu. Pekli su se na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerne, već prilagodite svojoj pećnici.

Možete ukoliko želite po njima da pospete i fruktozu u prahu pre konzumiranja.


Prijatno!

4 comments: