16 Oct 2016

Rustični hlepčići


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 3 1/2 čaše od kiselog mleka brašna (ja sam stavio 2 čaše ražanog, čašu integralnog speltinog i 1/2 čaše integralnog heljdinog )
  • Kašičica sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Kašika limunovog soka
  • 2 čaše mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so i sodu), zatim dodao mlaku vodu, maslinovo ulje i limunov soka i promešao. Moj vam je savet da nauljite ruke i sjedinite sve to rukama, pecivo će biti ukusnije.
Kašikom vadio smesu i ređao ih na nauljen pleh. Pekli su se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta.

Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar