9 Jan 2016

Kako do savršenih hlebčića (detaljan opis)


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 1/2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
  • Kašičice sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Kašika limunovog soka
  • 1 1/4 čaše od kiselog mleka vruće vode


Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke


Zatim dodao vodu i limun i zamesio testo


Po radnoj površini posuo brašno i izručio smesu


Pokupio brašno, mesio nekih 5 minuta, napravio poduži valjak (nalik kobasici)


Izrezao na nekoliko delova


Od svakog dela pravio podeblje pljoske


Ređao ih na podmazan pleh i odozgo posuo brašnom


Stavio ih u zagrejanu rernu i pekao na 220 stepeni sa ventilatorom nekih 20-ak minuta.


Prijatno!








5 comments:

  1. Koliko sode bikarbone? Ja pravim slicno, 200g brasna, 180ml vode, ne znam da li je taj odnos brasna i vode kao kod tebe. Od toga napravim 4 lepinjice i pecem ih samo 10 min, sasvim je dovoljno.
    Samo mi se ne podignu tako kao tebi, mozda ih ti duze mesis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne stavljam ravnu, vec zahvatim kasicicom ;) meni uvek narastu i to bas, moguce je od brasna i rerne. Kada ih pecem uvek ukljucim ventilator u rerni, pa loguce je i zbog toga ;)

      Delete
  2. Jel dve polovine case brasna, u prevodu jedna casa brasna?

    ReplyDelete
  3. Jel ovo 2 1/2 case od kiselog mleka brasna, u prevodu znaci jedna casa brasna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne razumem. Stavio sam 2 pune čaše i još pola čaše.

      Delete