12 Dec 2015

Taljatele od 100% heljde


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Čaša od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
  • 1 celo jaje + jedno belance


Priprema:

Od brašna i jaja sam zamesio testo. Kako bi vam bilo lakse za razvlačenje tu jednu jufku podelite na vise jufkica. 


Po testu i podlozi sam posuo dosta brašna i počeo oklagijim pažljivo da razvlačim što je tanje moguće. Ukoliko vam se zalepi, nožem polako odlepiti sa podloge.


Nožem oprezno izrezao na rezanca kako se ne bi pokidale, 


i ubacio u posoljenu ključalu vodu. Kuvao nekih 10-ak minuta. Stavio u djevdjir da se procedi višak vode i isprao pod mlazom hladne vode.


Sos sam napravio od kiselog mleka, pečenice, bosiljka i domaćeg pelat paradajza.


*Pošto je u pitanju heljdino brašno, moj vam je savet da dosta pažljivo sa njim raditi. 

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar