16 Dec 2015

Posni hlepčići sa mlekom...


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 čaše od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
  • 1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašika limunovog soka
  • Ravna kašičica soli
  • 1 1/4 čaše od kiselog mleka kokosovog mleka (kućna radinost)



Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke zatim dodao ostale i zamesio testo. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno podmazao mašću (naravno ako postite tu je maslinovo ulje). Posuo odozgo brašnom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.


Pošto se u restrikciji kokosovo mleko ne preporučuje, adekvatna zamena može da posluži i bademovo mleko.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar