15 Dec 2015

Pogača za poneti


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 pune čaše od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
  • 1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
  • Puna čaša od kiselog mleka mlake vode
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Kašika rogača
  • Kašika limunovog soka


Priprema:

Prvo sam pomešao suve sastojke, a zatim dodao ostale i sve lepo "smuljao". 


Po radnoj površini sam posuo brašno i počeo da mesim dok nisam dobio mekano i glatko testo.


Oblikovao, posuo brašnom i nožem izrezao po površini i stavio na prethodno podmazan pleh.


Ubacio u rernu na pečenje. Pekao se na 180 stepeni nekih 30-ak minua. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.


Iz ovu brzu pogaču na stolu se našla i pršuta, zeleni ajvar (malidžano) i puter.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar