15 Dec 2015

Pogača za poneti


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 pune čaše od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
  • 1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
  • Puna čaša od kiselog mleka mlake vode
  • Ravna kašičica sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Kašika rogača
  • Kašika limunovog soka


Priprema:

Prvo sam pomešao suve sastojke, a zatim dodao ostale i sve lepo "smuljao". 


Po radnoj površini sam posuo brašno i počeo da mesim dok nisam dobio mekano i glatko testo.


Oblikovao, posuo brašnom i nožem izrezao po površini i stavio na prethodno podmazan pleh.


Ubacio u rernu na pečenje. Pekao se na 180 stepeni nekih 30-ak minua. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.


Iz ovu brzu pogaču na stolu se našla i pršuta, zeleni ajvar (malidžano) i puter.


Prijatno!

Srodni postovi:

  • Kako do rolata od kajgane bez prženja i pečenja?Za ovaj recept vam je potrebno:• Jaja (ja sam stavio 3)• Začini po želji (stavio sam kari, kurkumu, alevu papriku i so)• Pileća prsa• Ravna kašičica sode bikarbone• Kašika limunovog soka• Kesica za zamrzivačPriprema:Najbolje … Detaljnije
  • Ma kakav kupovni, HronoMan-ov hleb je zakonU poslednje vreme pojavili su se razni "zdravi" hlebovi i hlebčići, kako u prodavnicama, pekarama tako i po raznim portalima. Ja sam skeptičan, ali za vas ne znam!? Moramo biti svesni da postajemo manipulatori raznih medijski… Detaljnije
  • Česte na meniju kada su u pitanju kupovne kore od helje...Retko kada ih jedem, ali kada se nađu i frižideru obavezno moraju da se iskoriste na ovaj način. Za ovaj recept vam je potrebno:Kore za pitu od heljde - 1 pakovanje (1/2 kg)3 jaja (jedno celo i dva belanca) 2 pune č… Detaljnije
  • Kako do savršenih palačinki od 100% heljde? Za ovaj recept vam je potrebno: 200g integralnog heljdinog brašna Oko 550ml mlake vode 1 jaje Prstohvat soli Ravna kašičica sode bez aluminijuma Kašika limunovog soka Puna kašika neistopljene masti Priprema: … Detaljnije
  • Soda bikarbona vs. prašak za pecivo Vaše često pitanje upućeno meni glasi: ''Zašto u tvojim receptima preovladava soda bikarbona i zašto ne koristiš prašak za pecivo?''. Inače, to su dva sasvim različita sastojka, iako imaju slično delovanje. Sod… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar