4 Sep 2015

Kada eksperiment uspe!


Za ovaj recept vam je potrebno:

•Paradajz (4 velika - za dva tanjira)
•Oko 2dl vruce vode
•Pola glavice crnog luka
•Začini po želji i ukusu (ja sam stavio po malo vlašac, majčinu dušicu, bosiljsk, mirodjiju, biber, so, majoran)
•Malo masti za dinstanje 

•1 jaje 
•Tikvica

Priprema:

Paradajz sam prethodno oprao i skinuo mu koricu, a zatim iseckao na krupnije delove. Crni luk sam iseckao i prodinstao, a onda u to dodao i paradajz. 
To se sve zajedno krčkalo sve dok se bukvalno paradajz nije raspao, a onda i kada se malo zgusnulo dodao vode i doradio štapnim mikserom. Sipao i začine i vratio na plotnu da se još malo zgusne. 
Na kraju pre degustiranja sam skuvao jaje. Odvojio sam zumance i iskoristio belance koje sam iseckao na kockice. 


Takođe sam uz pomoć ove spravice


napravio rezanca od sirove tikvice. Pošto su bili predugački presekao sam ih na pola.


To sve lepo stavio u tanjir i nalio potažom. Kao dekoraciju sam iskoristio list peršuna. 


Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar