4 Sept 2015

Kada eksperiment uspe!


Za ovaj recept vam je potrebno:

•Paradajz (4 velika - za dva tanjira)
•Oko 2dl vruce vode
•Pola glavice crnog luka
•Začini po želji i ukusu (ja sam stavio po malo vlašac, majčinu dušicu, bosiljsk, mirodjiju, biber, so, majoran)
•Malo masti za dinstanje 

•1 jaje 
•Tikvica

Priprema:

Paradajz sam prethodno oprao i skinuo mu koricu, a zatim iseckao na krupnije delove. Crni luk sam iseckao i prodinstao, a onda u to dodao i paradajz. 
To se sve zajedno krčkalo sve dok se bukvalno paradajz nije raspao, a onda i kada se malo zgusnulo dodao vode i doradio štapnim mikserom. Sipao i začine i vratio na plotnu da se još malo zgusne. 
Na kraju pre degustiranja sam skuvao jaje. Odvojio sam zumance i iskoristio belance koje sam iseckao na kockice. 


Takođe sam uz pomoć ove spravice


napravio rezanca od sirove tikvice. Pošto su bili predugački presekao sam ih na pola.


To sve lepo stavio u tanjir i nalio potažom. Kao dekoraciju sam iskoristio list peršuna. 


Prijatno!


Srodni postovi:

  • Mnogo dobar crni hleb! Kada ga jednom budete probali uvek će vam bitina meniju. Za ovaj recept vam je potrebno: •2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna (tip 1250) •Čaša (od kiselog mleka) heljdinog integralnog brašna  •Čaša (od kiselog mleka) crnig pšeničnog brašna (tip 1100) •2 kaši… Detaljnije
  • Mljackastične džemčinkeNedeljom volim da se baš opustim i dam sebi oduška. Nedelja je i dan kada moje telo ne radi ništa...osim...kada osetim da baš prekršim i počne u tom trenutku da me grize savest. E onda spas nalazim u trčanju. Vrlo retko, ali … Detaljnije
  • Selfie sa novim hlebom...Petak je. Veče je. Idealno da se izadje u diskać, ali kao što vidite u mom slučaju to nije tako. Znam, smejaćete mi se sada, ali boli me uvo. Moja stvar, moj izbor, moj život....moja kućica, moja kuhinjica, moja slobodica.&nb… Detaljnije
  • Saradnja i obaveštenje! Dragi prijatelji, saradnja između mene (HronoMan-a) i dobro poznatog italijanskog restorana u Skadarliji ''Campo de Fiori'' je skopljena. Pozivam vas sve na Hrono promociju koja će se održati u četvrtak 24.09.2015. godin… Detaljnije
  • Mesi, mesi neće ništa da ti škodi...Kao što možete i da vidite peciva mi idu od ruke i volim da ih spremam. Jednostavno morate da imate to nesto, da se skontate, da verujete jedno drugom...hmmm, varnice da pršte. Ukoliko to ne postoji nazalost sve pada u vodu o… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar