![]() |
Za ovaj recept vam je potrebno:
Kora: 4 jaja 150g kokosovog šećera (može i fruktoze) 4 kašike mlake vode 120g brašna (u ovom slučaju je stavljeno speltino) Ravna kašičica sode bikarbone Kašičica soka od limuna
Priprema:
Belanca posebno umutiti i dodati šećer (tj. napraviti sneg od belanaca), dodati jedno po jedno žumance i toplu vodu, pa se onda varjačom izmešaju polako suvi sastojci, a to su: soda, brašno i dodati limun.
Podeliti smesu na dva dela i u jedan deo možete staviti po ravnu kašičicu kakaa i rogača.
Peći u rerni dok ne dobije zlatnožutu boju, takođe možete proveriti čačkalicom da li je kora pečena.
125g putera 125g kokosovog šećera ili fruktoze 250ml kokosovog mleka 3 1/2 kašike brašna (u ovom slučaju je stavljeno speltino)
Priprema:
Skuvati mleko i brašno dok se ne zgusne, pa u mlako staviti umućen puter sa šećerom i sve lepo sjediniti.
Kesica kokosa za valjanje
Modlom vaditi oblike, filovati u sredini i premazati sa strane pa potom uvaljati u kokos.
Na kraju dodati istopljenu crnu čokoladu odozgo.
Prijatno!
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar