Hrono Puding Od Tapioke

Za ovaj recept vam je potrebno:
Pola litra mleka (kokosovog ili bademovog) ili vode
4 kašike tapioke
Agava sirup po zelji (a moze i stevia, fruktoza...)
Voće po zelji (u mom slučaju su jagode)
Štapić vanile

Prvi fil je sa rogačem
Sredina je džem od jagode (kućna radinost)
Drugi fil je od avokada i kokosa.

Priprema:
Kada mleko proključa dodati 4 ravne kašike tapioke, kuvati dok se nezgusne, neprestano mešajući. Zatim dodati štapić vanile i agavu. Smesu podeliti na dva jednaka dela, u prvi deo dodati 2 ravne kašičice rogača. U drugi fil dodati avokado, kojeg smo prethodno očistili i samleli u blender i 2-3 pune kašike kokosa. Srednji fil je džem od bilo kojeg voća. U ovom slučaju sam prvo samleo jagode pa sam ih prokuvao dok se nisu zgusnule tj. dok se nije formirao džem.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar