![]() |
Za ovaj recept vam je potrebno:
200ml prosa 200ml vode + 200ml mleka (kokosovog, bademovog) i još određena količina vode ili mleka Kašičica rogača Kašičica kakaa Štapić vanile 50g grubo seckanih badema 2-3 kašike agava sirupa (u slučaju da vam nije sladak dodajte još po vašoj želji)
Priprema:
Proso očistiti, isprati pod mlazom hladne vode i naliti kombinacijom vode i mleka (400 ml) pa staviti da se lagano kuva 20-ak minuta s vremena na vreme mešajući. Kada se prilično zgusne dodati agavu i malo po malo dolivati vode (može i mleka), stalno mešajući, pa kuvati još nekih 15-20 minuta tj. dok proso baš-baš ne omekša.
Pred kraj kuvanja dodati rogač, kakao i bademe i sve dobro promešati, ostaviti 5 minuta poklopljeno da se "odmori" a zatim sipati u činije.
Prijatno!
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar