Hrono Manchmallow


Za biskvit vam je potrebno:
Kašičica kakaa
225g ražanog brašna
50g kokosovog šećera
Prstohvat soli
Kašičica limunovog soka
Pola kašičice sode bikarbone
Malo cimeta
110g maslaca
1 1/2 jaje


Priprema:

Sipati na vagu kakao pa dodati toliko brašna da ukupna težina bude 225 grama. Dodati redom ostale suve sastojke, a zatim i iseckan puter. Gnječiti prstima dok se puter ne poveže sa brašnom i ostalim sastojcima ili izmiksati mikserom najmanjom brzinom. Dodati postepeno jaja i zamesiti testo. Testo spakovati u najlon kesu i ostaviti u frižideru najmanje 1 sat, a najduže 3 dana. 
Radnu površinu obilno posuti brašnom pa istresti testo. Poprašiti testo brašnom i odozgo pa istanjiti oklagijom.
Iseći malom okruglom modlicom keksiće i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke premesiti i ponavljati postupak sve dok ima testa. 
Peći na 190 stepeni oko desetak minuta. Ostaviti keksiće da se ohlade na sobnoj temperaturi.



Za penu vam je potrebno:
60ml vode
2 prepune kašike agave sirupa
160g kokosovog šećera
Kesica želatina u prahu
4 kašike hladne vode (za natopljavanje želatina)
2 belanca
Štapić vanile

Priprema:

Pomešati vodu, sirup i sećer pa staviti da prokuva na najjaću temperaturu. U međuvremenu natopiti želatin u hladnoj vodi. Kad prokuva ostaviti da vri oko pet minuta, povremeno mešajući tj. dok se sve ne istopi i na površini počnu izlaziti balončići. Skinuti s vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi. Ostaviti na kratko sa strane. Umutiti čvrstu penu od belanaca, pa uz neprestano miksanje polako dodavati sirup. Na kraju dodati ekstrakt vanile i mutiti dok smesa ne dobije gustinu šlaga. Sipati dobijenu penu u kesu za ukrašavanje torti sa zvezdastim nastavkom i filovati keksiće. Njbolje je špric postaviti uspravno na sredinu keksica i polako istiskati, pena će sama siriti u krug ostavljajući gladak trag. Idealno je smesu istisnuti u jednom potezu, znači bez zastajkivanja jer se u protivnom prave dva, tri sloja i gubi ta glatka površina. 

Ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje dva sata da se osuše.

Za glazuru vam je potrebno:
200g čokolade sa minumun 70% kakaa
Kokosovog mleka po potrebi (za proređivanje)

P.S. Pošto mi je jutros nažalost izdahnuo telefon i sve slike ovog recepta su ostale u njemu bio sam prinuđen da vam ispišem recept bez slika priprema. Nadam se da mi nećete zameriti! :/


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar