Sastojci:
2.5 šolje integralnog pšeničnog brašna 1 kašičica soli 1 šolja vode
Postupak:
U sud za mešenje sipati brašno i so. Doliti vodu, zamesiti cvršće testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti i ostaviti da se odmori. Testo podeliti na manje loptice, pa svaku na brašnjavoj podlozi oklagijom rastanjiti na debljinu 3-4 mm. Peći na suvom teflonskom tiganju na srednjoj vatri, minut-dva sa svake strane. Treba da se naduju vazduhom prilikom pečenja, naročito dok peku sa druge strane. Služiti odmah dok su krckavi, ili ih poredjati na krpu i uviti te služiti tople i omekšale čapati hlepčiće. Sliku kompletnog obroka možete pogledati OVDE. Prijatno! Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar