Hrono Čapati

Sastojci:
2.5 šolje integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 šolja vode


Postupak:
U sud za mešenje sipati brašno i so. Doliti vodu, zamesiti cvršće testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti i ostaviti da se odmori.
Testo podeliti na manje loptice, pa svaku na brašnjavoj podlozi
oklagijom rastanjiti na debljinu 3-4 mm. Peći na suvom teflonskom tiganju na srednjoj vatri, minut-dva sa svake strane. Treba da se naduju vazduhom prilikom pečenja, naročito dok peku sa druge strane. Služiti odmah dok su krckavi, ili ih poredjati na krpu i uviti te služiti tople i omekšale čapati hlepčiće.

Sliku kompletnog obroka možete pogledati OVDE.


Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog
recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar