Za ovaj recept vam je potebno:
- 250g fruktoze
- 9 jaja
- 250g putera
- Prstohvat soli
- 100g kvalitetnog kakaa
- Šoljica kokosovog mleka ili bademovog
- Burbon vanile
- Malo ruma
Priprema:
Prvo sam u šerpici pomešao 100g fruktoze, puter, kakao, mleko i stavio na plotnu da se otopi i sjedini (Smesa I - crna).
Onda sam odvojio belanca od žumanaca. U žumanca sam dodao preostali šećer (150g) i dobro umutio mikserom (Smesa II - žuta).
Polako sam dodao dobro umućena žumanca i šećer (Smesa II - žuta ) u prvu (Smesa I - crna), čokoladnu smesu i lepo sjedinio na tihoj vatri.
Zatim sam umutio šne od belanaca sa malo soli (Smesa III - bela) i polako dodao, kašiku po kašiku u sjedinjenu (I i II) smesu i blago špatulom mešao u jednom smeru.
Pola smese sam sipao u kalup za torte, naravno prethodno sam samo dno obložio papirom za pečenje i pekao sam na 150 stepeni nekih 30 minuta (proveravati čačkalicom), a drugu polovinu smese sam vratio na plotnu (tiha vatra), dodavši joj vanilu i malo ruma, da provri i odložio sa strane da se ohladi. Takođe možete da dodate i neko voće po izboru kao i krupnije izmrvljene orašaste plodove.
Ispečenu koru sam prelio ovim filom i posuo odozgo izmrvljenim bademima i lešnicima. Sve to stavio u frižider da se stegne.
Prijatno!
Prvo pohvale: Svaki recept je fenomenalan!!! :)
ReplyDeleteA onda i pitanje: Da li umesto fruktoze moze agava sirup? I koliko bi onda islo sirupa da zameni 250g fruktoze?
Hvala
Hvalaaa puno ;)
ReplyDeleteMoze naravno, to najbolje da probate sami, koliko Vi smatrate da je po Vasem ukusu stavite...otprilike nekih 6 kasika :)
Hvala :)
DeleteNastavite da sa nama nesebicno delite divne ideje za hrono uzitke :)
Pozdrav
Nema na cemu. Potrudicu se ;))))
Delete