Hrono Ćuretina

Paprika
Morska ili Himalajska so
Kari
Vlašac
Aleva paprika
Ćuretina
Čičoka

Papriku smo izgrilovali tako što smo je prethodno oprali, posolili i stavili na roštilj.
Ćuretinu smo isecklai na šnite, premazali sa malo mašću i začinili je alevom paprikom, vlašcem, karijem, soli i ostavili da odstoji u marinadi. Za to vreme smo očistili čičoku, izrezali na tanke kolutiće i propržili na masti.
Zatim sledi prženje ćuretine i lagana priprema serviranja.
 Uz ovaj brz, jednostavan i veoma ukusan obrok ide nezaobilazno povrće u vidu salate začinjeno sa malo hladno ceđenog maslinovog ulja, soli i limuna.
Prijatno!


Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.


0 komentara:

Postavi komentar