Hrono Tart

Recept je pripremila Verica P.


Testo:
250g integralnog pšeničnog brašna (ili spelta) -ja sam koristila integralno pšenično
1/2 kašike praška za pecivo
1/2 kašike soli
130g maslaca
 kašike hladne vode

Nadev:
jaja
200 grama kisele pavlake (kiselog mleka)
1 kašika narezanih listova bosiljka
1 kašika soli
15 maslina
200 g cherry paradajza
Malo pakovanje mozzarelle sira
Malo sušenog peršuna za dekorisanje



Priprema:
Brašno, pzp i so pomešati, pa dodati hladno narezan maslac. Tako mesiti i dodati 3 kašike vode. Testo se oblikuje u kuglu i ostavi da odstoji sat vremena.
Razviti testo i ubaciti u tart kalup i zapeče na 190 stepeni oko 15 minuta (testo probusiti sa viljuskom da ne bi puno naraslo i popucalo)
Jaja i kiselo mleko umutiti, pa dodati bosiljak i so
Masline narezati na kolutiće, cherry paradajz na pola i mozzarellu narezati na parčiće
Na polupečeno testo rasporediti masline,cherry paradajz i mozzarellu, preliti smesom sa jajima, posuti malo sušenog peršuna i vratiti u pećnicu na još 35 minuta na 190 stepeni.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar