Hrono Sutlijaš Od Pirinčanog Kus-Kusa

Pirinčani kus-kus, pripremljen od belog pirinča, je idealan za one koji nastoje da u ishrani izbegnu gluten (pošto je tradicionalni kus-kus uvek pšenični). Lakše se vari od integralnih vrsta pirinča pa se preporučuje osobama sa osetljivim organima za varenje. Posebno se preporučuje u slučajevima iritacije želuca i creva, kada se teže podnose ostale namirnice.


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Čaša od kiselog mleka pirinčanog kus kusa
  • 3 čaše od kiselog mleka vode
  • 2 slatke pavlaka (moja kravica)

  • Burbon vanile
  • Po želji zasladite (ja sam stavio oko 7 ravmih kašike fruktoze)


Priprema:

U šerpicu sam sipao kus kus i vodu. 


Stavio na plotnu i kuvao neprestano mešajući.
Kada se zgusnulo sklonio na tren sa plotne i dodao slatku pavlaku.


Kuvao još malo.
Zatim sam dodao fruktozu i burbon vanile. 


Sve lepo sjedinio i sklonio sa plotne. Izručio u činijice i ostavio sa strane da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Pre degustiranja sam posuo cimetom.



Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar