Za ovaj recept vam je potebno:
- 100g sirovog orašastog ploda (ja sam stavio lešnike)
- 60g rogača ili kakaa (ja sam stavio pola-pola)
- 100g omekšalog putera ili kokosovog ulja (ja sam stavio pola-pola)
- 3/4 kašike agave ili meda
- Pola kašičice cimeta
- 1 burbon vanile
- Prstohvat soli
- Voće po želji (ja sam stavio par jagoda)
Priprema:
Prvo sam malo isitnio lešnike i to tako što sam ih stavio u kesu za zamrzivač i tučkom za mesom ih polagano udarao pazeći da mi se kesa ne pocepa.
Zatim sam dodao kakao, rogač, agavu, puter, cimet, prstohvat soli i vanilu (vanilu sam zaboravio da uslikam).
Zatim dodao par jagodica i ponovo štapnim mikserom doradio.
*Nemojte preterivati sa voćem jer smesa vam može postati ređa pa će se teže stegnuti (najbolje je ako možete da skuvate voće kako bi isparila voda iz njega i tako dobijen džem ubacite u smesu).
*Inače ova poslastica se jede hladna i stegnuta jer je po strukturi smesa slična pralinima.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar