Za ovaj recept vam je potebno:
- 200g brašna (ja sam koristio 100g speltinog i 100g ražanog)
- 100ml tople vode
- 1 jaje
- Kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
- Malo masti za premazivanje testa i pleha
Priprema:
Od navedenih sastojaka sam zamesio testo mikserom.
Iručio sam ga na radnu površinu po kojoj sam obilno posuo brašno. Testom pokupio brašno i zamesio mekano i nelepljivo testo.
Ubacio u zagrejanu rernu.
Za to vreme sam pripremao slani preliv.
Potebno vam je:
- 2 pune kašike brašna (ja sam stavio ražano i speltino)
- Puna kašika soli
- Oko 40ml mlake vode
Priprema:
Pomešao navdene sastojke i dobio preliv koji treba da vam bude gušći od smese za palačinke.
Kada su štapovi promenili boju i malo se zarumeneli, izvadio sam ih iz rerne. Umočio prste u preliv i svaki štap ponaosob prelio, tako uradio i sa ostalim.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar