Hrono Slani Štapovi

Za ovaj recept vam je potebno:

  • 200g brašna (ja sam koristio 100g speltinog i 100g ražanog)
  • 100ml tople vode
  • 1 jaje
  • Kašičica sode bikarbone
  • Kašika limunovog soka
  • Malo masti za premazivanje testa i pleha


Priprema:

Od navedenih sastojaka sam zamesio testo mikserom. 


Dobio sam baš lepljivo i mekano testo.


Iručio sam ga na radnu površinu po kojoj sam obilno posuo brašno. Testom pokupio brašno i zamesio mekano i nelepljivo testo. 


Napravio valjak i izrezao na 4 delova. Svaki deo premazao mašću i napravio poduži štap.


Ubacio u zagrejanu rernu. 
Za to vreme sam pripremao slani preliv.

Potebno vam je:

  • 2 pune kašike brašna (ja sam stavio ražano i speltino)
  • Puna kašika soli
  • Oko 40ml mlake vode

Priprema:

Pomešao navdene sastojke i dobio preliv koji treba da vam bude gušći od smese za palačinke. 


Odnosno mora da vam bude dovoljno žitko, da vam curi između prstiju. 

Kada su štapovi promenili boju i malo se zarumeneli, izvadio sam ih iz rerne. Umočio prste u preliv i svaki štap ponaosob prelio, tako uradio i sa ostalim. 


Vratio u rernu da se dopeku još nekih 5 minuta.


Prijatno!


0 komentara:

Postavi komentar