Za ovaj recept vam je potrebno:
Priprema:
U posudu dodajte 4 belanca i začinite po želji (ja sam stavio malo origana, vlašca, prstohvat soli). Uzmite mikser i nastavke za mućenje, pa umutute čvrst sneg od belanaca.
Pleh (prečnika 30cm) obložiti papirom za pečenje i na njega razvući sneg od belanaca.
Peći u rerni na 200 stepeni dok belanca ne dobiju zlatnožutu boju.
*Nemojte se striktno pridržavati stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni.
Fil:
Što se tiče fila pustite mašti na volju i kreirajte svoj nadev.
U mom slučaju (samo za ljude van restrikcije) izrendao sam kupus, sitno iseckao čenić belog luka i to sve zajedno pomešao sa tunjevinom u maslinovom ulju.
Kada je kora gotova izvadite je iz rerne, nafilujte, sačekajte malo da opusti i urolajte. Možete je seći na kolutove.
(Predlog za ovaj fenomenalan recept mi je dala Slavica T.)
Prijatno! |
Da li idu belanca i tunjevina za veceru zajedno? Dva proteina?
ReplyDeleteU restrikciji ne. Posle ponekad možete sebi da date oduška i uživate u ovoj kombinaciji ;-)
DeleteE da pitam pre nego nesto upropastim. Pretpostavljam da je kora tvrda kad je izvadis iz rerne, da li joj nesto radis da omeksa? Pozzz
ReplyDeleteI nije toliko tvrda, malo se ohladi i odmah omeksa :-)
Deletea cime da se filuje ako smo u restrikciji? :) sa zelenim povrcem?
ReplyDeleteMože npr. sa tikvicom ili spanaćem (obarenim)...
DeleteDivna ideja :)
ReplyDeleteHvalaaaa :-)
Delete