Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 pune čaše (od kiselog mleka - 180g) brašna - ja sam koristio spelino i ražano brašno
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašičica soli
- Kašika semenki suncokreta
- Kašika semenki golice
- Kašičica psilijuma
- Kašika samlevenih chia semenki
- Kašika neistopljene masti
- 1 1/2 čaša kiselog mleka (od 180g)
- Kašika limunovog soka
- Pola kašičice kima
Priprema:
Prvo sam sjedinio sve suve sastojke, a zatim dodao kiselo mleko, limunov sok, mast. Varjačom sve lepo sjedinio. Uključio rernu da mi se zagreje, a za to vremem sam ostavio da mi malo odmori testo. Kada se rerna ugrejala, kašikom sam vadio smesu i stavljao je na pleh koji sam obložio pek papirom.
Pekao sam ih na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i satnice pečenja jer su ipak tipovi rerne različiti.
Ja sam ih spremao uveče a ujutru ih degustirao. Mogu vam reći da su i dalje sveže, mekane i ne mrve se. Ubedljivo najlepše lepinjice.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar