Priprema:
Za testo prvo izmešati suve sastojke, dodati omekšali puter sa
sobne temperature, dobro razraditi prstima, dodati jaje, pavlaku i
zamesiti. Podeliti na tri loptice, staviti u kesu i odložiti u frižider
na dva sata.
Za fil samleti propržene bademe, dodati rogač, kakao, cimet, sok
od limuna i tople vode toliko da se lepo umeša, ali da ne bude
retko.
Posle dva sata izvaditi testo, svaku loptu posebno razviti tanko,
filovati jednu trećinu po dužini, uviti, iseći štrudlice na željenu
veličinu i ređati u pleh na pek papir. Peći ih na 180 stepeni
dvadesetak minuta.
Ukoliko je za užinu u fil se dodaju i sitno seckane suve voćkice po
želji: suve šljive, kajsije, smokve, brusnice (voćkice se kratko
potope u vodi). Super je i sa urmama, onim svežim naravno, ne
onim sa raznim dodacima i sirupima.
0 komentara:
Postavi komentar