Za ovaj recept vam je potrebno:
- Pola tikvice
- 1 jaje
- Prezle od prosa (Recept za Hrono Prezle Od Prosa možete pogledati OVDE.)
- Kašičica soli
- Susam
- Lan
Krenuo sam od tikvice, oprao je, oljuštio i zatim iseckao na kolutiće.
Dodao kašičicu soli u izmućkano jaje.
Dok sam spremao, pored prezli od prosa, na pamet mi je palo da pomešam u to susam i lan. Brže bolje uzeo sam mlin za kafu i samleo jednu kašiku lana i susama, pomešao sa jednom kašikom prezli od prosa i dobio još jednu kombinaciju.
Onda sam tikvice prvo umočio u jaje pa ih uvaljao u prezle (prva tura-samo u prezle od prosa, a druga tura-u mešavini do prosa, lana i susama).
Ređao ih na pleh koji sam prethodno obložio papirom za pečpenje.
Dobro zagrejao rernu i ubacio ih na pečenje dok nisu poprimile lepu boju.
Degustirao ih sa preostalim kuvanim jajima od Uskrsa, pilećim prsima i bakinim domaćim ajvarom.
Prijatno!
Sjutra ču da ih spremam s time sto tikvice stavljam u izblendane ovsene pahulje, jaje pa na teflon.Pozdrav
ReplyDeleteNadam se da ce Vam se dopasti ;)
Delete