Hrono Lisnate Pogačice

Za ovaj recept vam je potrebno (malo modifikovan):
1 kiselo mleko (180g)
100ml mlake vode
50ml ulja (koristio sam mast)
Oko 100g putera
500g brašna (ja sam koristio pšenično integralno)
Kašičica sode bikarbone
Kašičica limuna
Kašičica soli
Žumance za premazivanje i susam za posipanje



Priprema:
Prvo izmešati sve suve sastojke, zatim dodati istopljenu mast, vodu, limun. Rukom zamesiti testo. Testo treba da bude ni pretvrdo ni premekano, ali ni da se lepi za ruke.
Odmah razvlačite testo što veće i što tanje u pravougaonik. Na pola narendajte pola putera pa preklopite. Zatim opet na pola narendajte preostali puter pa preklopite.
Razvucite testo i preklopite sa leve strane na desnu na 1/3 pa desnu stranu preko leve na trećinu. Pa dobijenu traku isto na tri dela. Pritiskajući oklagijom, ne valjajući razvlačiti u početku testo. Posle valjamo, kada se testo razvuče dovoljno da oklagijom se samo još malo razvuče. Preklopite testo, odsecite tanko ivice i onda secite kvadrate, krugove, kocke, manje ili veće (po želji) i slažite ih u pleh na pek papiru.
Premažite žumancetom i posuti odozgo susamom, kimom, lanom (po želji). Uključite rernu na 200 stepeni. Pogačice neka odstoje dok se rerna ne ugreje. Otprilike peći 20 minuta, manje ili više u zavisnosti od tipova rerne.

Sliku kompletnog obroka možete pogledati OVDE.


Prijatno!

Izvor: DomaciRecepti

Ukoliko vam nije jasno ovo preklapanje testa postaviću vam link videa ( YouTube )


Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar