Volim tiganj i sve što je vezano za njega, pa je s toga i ovo pecivo napravljeno upravo sa njim. Ništa komplikovano, još je brzo i jednostavno. Nema čekanja za nadolaženje, odmaranje testa i slično. Ovo su sasvim dovoljni razlozi da ga se latite i krenete u akciju.
Za ovaj recept vam je potrebno:
200ml mlake vode
2 1/2 ćaše (od kiselog mleka) raženog brašna
3 kašike istopljenog putera
Pola kašičice sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Ravna kašičica soli
Pomešati i promešati prvo sve suve sastojke (brašno, sodu i so).
Zatim dodati limun, vodu i puter. Zamesiti testo koje će vam ispasti mekano i lepljivo. Izručite ga na radnu površinu po kojoj ste prethodno posuli brašno.
Testom pokupite brašno sa radne površine i po potrebi dodajte još, sve dok vam ne postane meko, glatko i da vam se ne lepi za prste.
Od testa napravite dugačak valjak.
Izrežite na nekoliko delova.
Zagrejte tiganj i pecite ih bez ulja s jedne i druge strane.
Evo i slike posle pečenja :)
Je l da, da izgledaju neodoljivo!? Da napomenem da ih ne krase samo izgled već i miris i ukus....Grand Pljoske Iz Tiganja!
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar