Hrono Grand Pljoske Iz Tiganja


Volim tiganj i sve što je vezano za njega, pa je s toga i ovo pecivo napravljeno upravo sa njim. Ništa komplikovano, još je brzo i jednostavno. Nema čekanja za nadolaženje, odmaranje testa i slično. Ovo su sasvim dovoljni razlozi da ga se latite i krenete u akciju.

Za ovaj recept vam je potrebno:
200ml mlake vode
2 1/2 ćaše (od kiselog mleka) raženog brašna
3 kašike istopljenog putera
Pola kašičice sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Ravna kašičica soli


Pomešati i promešati prvo sve suve sastojke (brašno, sodu i so).


Zatim dodati limun, vodu i puter. Zamesiti testo koje će vam ispasti mekano i lepljivo. Izručite ga na radnu površinu po kojoj ste prethodno posuli brašno. 


Testom pokupite brašno sa radne površine i po potrebi dodajte još, sve dok vam ne postane meko, glatko i da vam se ne lepi za prste.


Od testa napravite dugačak valjak.


Izrežite na nekoliko delova.


Uzmite oklagiju i svaki deo razvucite. Ne morate na tako, neka bude otprilike pola od debljina prsta (pola cm).


Zagrejte tiganj i pecite ih bez ulja s jedne i druge strane.

Evo i slike posle pečenja :)



Je l da, da izgledaju neodoljivo!? Da napomenem da ih ne krase samo izgled već i miris i ukus....Grand Pljoske Iz Tiganja!


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar