Hrono Pizza Od Karfiola


Za ovaj recept vam je potebno:
Za podlogu:
  • 1 glavica karfiola (otprilike nekih 500g)
  • 2 belanca
Začini po želji:
  • Origano
  • Vlašac
  • So

Za premazivanje podloge:
  • Pasirani paradajz

Za nadev:
  • Mleveno belo meso
Začini po želji:
  • Kari
  • Origano
  • So
  • Paradajiz na kolutiće
  • Izrenadan keleraba


Priprema:


Stavio sam vodu da proključa i uključio rernu da se greje na nekih 220 stepeni.
Karfiol sam naseckao na deliće (cvetiće) i usitnio u secku, veličine riže.


Ubacio karfiol u kipuću vodu i kuvao kratko, nekih 3 minuta.


Procedio višak vode kroz cediljku, a veliki deo vode sam odstranio uz pomić gaze.



I, pazite ruke, jer stvari sa šporeta i te kako znaju da budu neprijatne za vaše ruke.

Ako ste lepo iscedili, ispašće vam ovako nekako, kao sir.


Zatim sam dodao jaje, so i začine i sve lepo sjedinio.
Izručio ''testo'' u pleh koji sam prethodno obložio papirom za pečenje i rukama ga rastanjio.


Nemojte preterivati sa rastanjivanjem testa, jer za razliku od pravog testa koje narasta, ovo testo se pri pečenju stanjuje.
Ubacio sam u zagrejanu rernu i pekao nekih 20-ak minuta. U međuvremenu sam prirpemio nadev.
Mleveno belo meso sam propržio na plotni sa malo masti, doda mu začine i to bi bilo to. A za posipanje sam isekao paradajz na kolutiće i izrendao kelerabu.
Izvadio testo iz rerne, 


premazao pasiranim paradajzom, nafilovao


i ponovo vratio na nekih 10-ak minuta da se dopeče.

I bi zdrava Pizza, malo neobična, ali čudom jestiva i ukusna. Nije ista kao prava, ali može da prođe kao zamena. I teško se jede rukama jer nadev i nije baš lagan, a i ''testo'' mi je ispalo tanko (testo sam morao deblje da napravim), pa sam za ovo ipak da koristio escajg.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar