Za ovaj recept vam je potebno:
Za podlogu:- 1 glavica karfiola (otprilike nekih 500g)
- 2 belanca
- Origano
- Vlašac
- So
Za premazivanje podloge:
- Pasirani paradajz
Za nadev:
- Mleveno belo meso
- Kari
- Origano
- So
- Paradajiz na kolutiće
- Izrenadan keleraba
Priprema:
Ubacio karfiol u kipuću vodu i kuvao kratko, nekih 3 minuta.
Procedio višak vode kroz cediljku, a veliki deo vode sam odstranio uz pomić gaze.
I, pazite ruke, jer stvari sa šporeta i te kako znaju da budu neprijatne za vaše ruke.
Ako ste lepo iscedili, ispašće vam ovako nekako, kao sir.
Zatim sam dodao jaje, so i začine i sve lepo sjedinio.
Izručio ''testo'' u pleh koji sam prethodno obložio papirom za pečenje i rukama ga rastanjio.
Nemojte preterivati sa rastanjivanjem testa, jer za razliku od pravog testa koje narasta, ovo testo se pri pečenju stanjuje.
Ubacio sam u zagrejanu rernu i pekao nekih 20-ak minuta. U međuvremenu sam prirpemio nadev.
Mleveno belo meso sam propržio na plotni sa malo masti, doda mu začine i to bi bilo to. A za posipanje sam isekao paradajz na kolutiće i izrendao kelerabu.
Izvadio testo iz rerne,
i ponovo vratio na nekih 10-ak minuta da se dopeče.
I bi zdrava Pizza, malo neobična, ali čudom jestiva i ukusna. Nije ista kao prava, ali može da prođe kao zamena. I teško se jede rukama jer nadev i nije baš lagan, a i ''testo'' mi je ispalo tanko (testo sam morao deblje da napravim), pa sam za ovo ipak da koristio escajg.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar