Hrono Pizza Mafini

Za ovaj recept vam je potrebno:
3 jaja
150ml dukatos jogurta (ili kisele pavlake, a ukoliko želite da stavite sir umesto pavlake stavite kiselu vodu)
100ml ulja (stavio sam mast)
220g brašna (integralno ražano brašno)
100ml pasiranog paradajiza
Kašičica soli
Kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Kašičica origana
100g pilećih prsa
oko 200g pačuraka


Priprema:
U jednu šerpicu pomešati sve suve sastojke (prosejano brašno, sodu, so, origano, pileća prsa), a u drugoj ove ostale sastojke koje ćete mikserom sve lepo sjediniti i izmutiti. Zatim sjediniti oba dela i ujednačiti smesu. Puniti silikonske kalupe i odozgo stavite iseckane pečurke na kockice (možete ih ako hoćete ponovo preliti pasiranim paradajizom i posuti još malo origanom). Peći u zagrejanoj rerni sve dok ne dobije braonkastu boju (lično sam ih pekao na 220 stepeni nekih pola sata, ali zbog različitih tipova rerni ne bih vam preporučio da se pridržavate striktno satnice i stepeni pečenja), takođe možete proveravati vaše mafine čačkalicom i ukoliko prilikom bockanja ostane suva znajte da su gotovi i spremni za hlađenje i jelo. Ako želite poslužiti ih uz pasirani paradajiz (kao preliv).

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.
Izvor: MinjinaKuhinjica

0 komentara:

Postavi komentar