Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 jaja
- 50g fruktoze ili kokosovog šećera u prahu + malo za posipanje
- 30g skroba (ja sam koristio tapioku)
- 70g brašna (ja sam koristio speltu)
Priprema:
Odvojio sam belanca od žumanaca i umutio čvrst šne od belanaca, a onda dodao i prah šećer, miksajući dok smesa nije postala kao šlag (čvršća i sjajnija).
U drugu posudu sam prosejao brašno i skrob i polako dodao u sneg od belanaca mešajući špatulom polako i u jednom smeru. Po potrebi dodati još prosejanog brašna, ukoliko vam je smesa previše retka.
E sada, što se tiče pečenja, ja sam ih pekao prvo na 150 stepeni i kada su počeli da poprimaju lepu boju smanjio sam 100 i pekao dok nisu malo postali tdrđi. Možda sve ukupno nekih 15-ak minuta. Pratiti vaše keksiće u rerni i ne odvajajte se od njih.
Tu je i malo drugačiji video:
Po završetku sam posuo po njima prah šećera (fruktoze) (inače, ja sam to radio sa cediljkom jer mi je tako bilo lakše da im srazmerno stavim prah) a višak sklonio tj razmazao prstima.
Izvor: Ja u kuhinji...
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar