Hrono Piškote


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 50g fruktoze ili kokosovog šećera u prahu + malo za posipanje
  • 30g skroba (ja sam koristio tapioku)
  • 70g brašna (ja sam koristio speltu)


Priprema:

Odvojio sam belanca od žumanaca i umutio čvrst šne od belanaca, a onda dodao i prah šećer, miksajući dok smesa nije postala kao šlag (čvršća i sjajnija). Zatim sam polako dodao žumance po žumance neprestano miksajući.


U drugu posudu sam prosejao brašno i skrob i polako dodao u sneg od belanaca mešajući špatulom polako i u jednom smeru. Po potrebi dodati još prosejanog brašna, ukoliko vam je smesa previše retka.Veći pleh sam obložio papirom za pečenje i špricom istiskivao smesu tako da početak i kraj budu deblji. Ostavio malo da odstoje na sobnoj temperaturi 10-ak minuta. Za to vreme sam uključio rernu da mi se greje na 150 stepeni.

E sada, što se tiče pečenja, ja sam ih pekao prvo na 150 stepeni i kada su počeli da poprimaju lepu boju smanjio sam 100 i pekao dok nisu malo postali tdrđi. Možda sve ukupno nekih 15-ak minuta. Pratiti vaše keksiće u rerni i ne odvajajte se od njih.

Tu je i malo drugačiji video:


Po završetku sam posuo po njima prah šećera (fruktoze) (inače, ja sam to radio sa cediljkom jer mi je tako bilo lakše da im srazmerno stavim prah) a višak sklonio tj razmazao prstima.Izvor: Ja u kuhinji...
Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar